23.06.2013 09:22

D. Dušníky - SK Nový Knín B 6:2 (2:1)

V zápase "o ničem" mezi naší rezervou a Sokolem D. Dušníky jsme odehráli poměrně slušný první poločas. Ve druhém, ve snaze vyrovnat nepříznivý stav, jsem hru otevřeli a domácí mužstvo nás z řady brejků potrestalo čtyřmi brankami, takže jsme prohráli 2:6. Tento výsledek však neměl vzhledem k pátečnímu zápasu v Dublovicích vliv na naše konečné postavení v tabulce, takže jsme skončili na 13. místě, které zaručilo působení našeho mužstva v okresním přeboru i v příštím roce.

Opět s řadou změn v sestavě jsem začali opatrně, první šanci proto měli domácí, jenže R. Weber byl na místě. Po chvíli jsme se ukázali také my, konkrétně F. Sklenář, který obešel několik domácích obránců, s jeho střelou z velkého úhlu si však gólman poradil. Od této chvíle jsme byli aktivnější, domácí mužstvo hrozilo jen ze standardních situací, které zahrávalo skvěle, nic z toho ale nebylo. A tak jsme ke slovu přišli my, když F. Kukla uvolnil B. Rákosníka, který střelou k levé tyči dostal naše mužstvo do vedení. Do konce poločasu jsme měli ještě několik slibných šancí - Š. Hrubý, F. Kukla a další, jenže nic z toho nebylo. Domácí mužstvo postavila na nohy asi pět minut před koncem stanovené hrací doby jak jinak standardní situace, přesněji roh, po jehož zahrání nikým nehlídaný hráč hlavičkou skóre srovnal. A pak ke slovu přišel rozhodčí, který naprosto nesmyslně ve velkém vedru nastavil za nic skoro čtyři minuty a v té poslední jsme po brejku dostali druhý gól.

Jak se později ukázalo, gól do šatny byl velkou výhodou pro D. Dušníky. My ve snaze vyrovnat jsme otevřeli obranu, jenže naše kombinace byly často nepřesné, takže domácí mužstvo podnikalo do prořídlé obrany protiútoky, které většinou proměňovalo. Největší šanci, z penalty, však díky skvělému zákroku R. Webra ale nedalo. My jsme sice snížili na 2:4 po střele J. Plota z trestného kopu, kterou domácí brankář vyrazil před střídajícího T. Reissera, jenž míč dorazil do sítě, domácí však takřka vzápětí dali další gól. Naše hra se pak zcela rozpadla i proto, že jsme měli na střídání jen jednoho hráče, a zbytek utkání jsem jen dohráli se snahou dostat co nejméně gólů.

Branky: 25. B. Rákosník, 78. Reisser

Sestava: Weber - Vostrý, Sklenář, Chlumecký, Stočes - Kukla (62. Reisser), Rákosník, Plot, Krmela - Hrubý, F. Sklenář

Trenér Makovička: V utkání sice už o nic nešlo, chtěli jsme ho každopádně odehrát lépe. Jestliže mohu být spokojený se hrou v prvním poločase, v druhém jsme už zcela propadli. Pro mě cenné je to, že jsem si ověřil některé hráče na jejich netradičních postech. K hodnocení celé sezóny se vrátím v samostatném vyjádření příští týden. 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904