19.09.2020 21:10

Další smolná prohra Benfiky

SK Nový Knín B - Prostřední Lhota 2:3 (1:1)

Také v derby s Prostřední Lhotou nebylo Benfice přáno, přičemž si nejméně bod zasloužila. O utkání se rozhodlo opět až v samotném závěru, kdy hosté  vsřelli rozhodující gól z pokutového kopu. Výsledek ovšem mohl být i obrácený, kdybychom proměnili zejména v druhém poločase několik jasných gólových příležitostí.

Úvod utkání patřil jednoznačně našemu mužstvu, ve kterém opět dostali zaslouženě šanci vedle několika zkušených hráčů také dva novicové - Marek Křivonoska, který sice loni už nastoupil, ale v brance, a ani ne patnáctiletý Dominik Pavlík. Po gólu volala především šance M. Zorka už ve třetí minutě, jenže bohužel nedal. Hosté šli do vedení prakticky z ničeho, jejich vlastně první akce skončila gólem. Kdo jiný než J. Hrubý ve 12. minutě využil toho, že se na chvíli ocitl sám před naší šestnáctkou, jeho střela sice nebyla příliš prudká, bohužel před naším brankářem skočila, a i když si L. Sláma na míč sáhl, ten ale zapadl k pravé tyči. Naše mužstvo tato událost nedeprimovala, dál pokračovalo v aktivní hře a výsledkem byla branka v síti soupeře. Navrátilec do naší sestavy Kamil Rada si ve 31. minutě postavil míč k zahrání trestného kopu, střelu zatočil přes zeď, gólman hostů dost neobratně chtěl zasáhnout u pravé tyče, míč si ale hodil do vlastní sítě a bylo vyrovnáno.

Druhý poločas se tempo utkání ještě zvýšilo, každé mužstvo chtělo urvat vítězství na svou stranu. V 53. minutě prošel naší obranou P. Haniš a dostal opět svůj tým podruhé do vedení. Odpovědí byly naše dva vyložené šance. Do první se dostal znovu M. Zorek, nebylo mu však zase přáno. Potom K. Rada orazitkoval břevno, k odraženému míči se trošku splašeně hnala naše dvě tykadla, jenže se nedohodla, navzájem se pletla, takže k míči se ani jeden hráč nedostal a bylo po příležitosti, i když na ně zívala prázdná branka. V 67. minutě si to ale J. Kudrna vynahradil. Poměrně z velkého úhlu v pádu na levé straně vápna vystřelil a míč zapadl k přední tyči Durdilovy svatyně. A mohli jsme jít i do vedení, do protiútoku se asi čtvrt hodiny před koncem dostal D. Pavlík, sám před gólmanem vystřelil levou nohou, jenže jeho úmysl T. Durdil vystihl a míč vyrazil na roh. Už to znovu vypadalo na penaltový rozstřel, když hosté v 86. minutě zahrávali zleva rohový kop. Do hlavičky směřujícící do sítě si lehl D. Petera, bohužel rukou zabránil dalšímu gólu. Následně nařízený pokutový kop proměnil J. Hrubý, a tak jsme znovu padli v samotném závěru.  

Branky: 31. Rada, 67. Kudrna 

Sestava: Sláma - Diviš, Moravec, Potměšil, Dopita L.- Zorek, Rada K., Kuchař L., Patera - Křivonoska, Kudrna, střídali V. Kuchař, Pavlík

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904