20.05.2013 08:59

Dobříš – Nový Knín 4:1 (2:0)

Hezké počasí, dobříšské májové slavnosti, boj o vedoucí postavení v tabulce a nezájem o přenosy z mistrovství světa hokeji, přilákalo do ochozů stadionu v Lipkách nebývale vysokou návštěvu. V derby nakonec zvítězili favorizovaní domácí, i když ve druhém poločase se museli bránit tlaku Ševců. O vítězství rozhodl již tradičně dobrý nástup  a ve druhé půli dobrá obranná hra s rychlými protiútoky.

V první šanci se ocitl Talůžek, ale R. Weber jeho střelu vyrazil na roh. První gól padl v deváté minutě, kdy Maryška prostřelil tvrdou ranou hostujícího gólmana. O chvíli později mohlo být vyrovnáno, ale bomba Ducha se odrazila od tyče. V 15. minutě uvolnil Dort Karase a ten technickou střelou k tyči zajistil Dobříši dvoubrankové vedení. O kontaktní branku se pokoušel Drechsler, ovšem jeho střelu po centru Boušky Jechort zlikvidoval. Branky se hosté nedočkali ani po té, co vypálil Bouška, když jeho střelu do sítě tečoval v ofsajdu stojící Drechsler. U domácích pak po Maryškově rohovém kopu hlavičkoval Talůžek vedle brány, střelu J. Lišky vykopl hostující hráč a Maryškův únik skončil překopnutím branky. V poslední minutě první části utkání prověřil Weber V. vlastního brankáře hlavičkou, se kterou měl Jechort problémy.

I nástup do druhé půle měli Dobříšští lepší. Po dlouhém autu Maryšky, Karas přehodil gólmana i branku. Postupně se hosté dostávali do tlaku, ale domácí do otevřené obrany podnikali rychlé protiútoky. V největší šanci ševců se ocitl Drechsler, ale jeho střelu stačil domácí gólman vytěsnit kousek vedle branky. Na druhé straně překopl v dobré pozici po centru Maryšky Procházka. Pojistku pro domácí zajistil v 69. minutě chytrým lobem přes Webera R. Maryška. Hosté, zvláště po té, co ze hřiště odešli Karas a Maryška, získali výraznější převahu, ale Dobříšští kouskováním hry jim neumožnili vytvořit si výraznější možnost ke skórování. Přesto se nakonec Ševci dočkali, když byl v 81. minutě faulován Šustr a pokutový kop proměnil Bouška. V nastaveném čase pak střídající Šebek přesprintoval obránce a vstřelil čtvrtý úspěch Dobříše.

Branky: 9,69. Maryška, 15.Karas, 90(+1) Šebek – 81. Bouška (p.k.) Rozhodčí: Benák Diváků: 350!

Dobříš: Jechort – Weber V., Talůžek, Puchmajer, Pokorný – Procházka, Dort, J.Liška, M.Liška(53.Karásek) – Maryška(79.Pilecký), Karas(67.T.Šebek).

Nový Knín: Weber R. – Chlumecký, Svárovský, Vlasák - Šustr,Bouška, Ducho, Lomoz(55.Fiala) – Plot, Tomeček(66.Krmela), Drechsler(79.Sklenář).

V příštím kole hrajeme v sobotu od 17 hodin doma s Cerhovicemi.
(rw+rwml)

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904