26.09.2016 11:17

FC 05 Zavidov - SK Nový Knín 4:1 (2:0)

Další z promarněných šancí navázat na první zápas v Jesenici, jakobychom zapomněli od té doby hrát venku. Domácí tým sázící na jednoduchý, účelný fotbal šel brzo do vedení, takřka vzápětí T. Slezák zahodil vyloženou šanci, abychom pak předváděli hodně komplikovaný fotbal prakticky bez zakončení. O výsledku rozhodly dvě penalty, protože ani snížení na 1:2 nepřimělo Ševce opustit složitý fotbal, který k ničemu nevedl.

Do 104 kilometrů vzdáleného Zavidova jsme odjeli jen ve 12 lidech, na poslední chvíli se omluvil pro údajné horečky J. Pouček. Jenže při rozcvičení si natáhl svalový úpon J. Svárovský, takže v pěkném areálu muselo celý zápas zvládnout jen 11 borců. Ti se ale nestačili ani rozkoukat a už prohrávali 0:1. V 5. minutě jsme si na pravé straně u vápna nepohlídali aut, dostatečně jsme si neobsadili jednoho hráče, ač jsme v tomto rohu hrací plochy měli hned dva beky, následoval průnik do naší šestnáctky a snadná dorážka M. Dvořáka takřka do prázdné branky. Téměř z rozehrání jsme mohli skóre srovnat, ve vápně zapomněli domácí stopeři zhruba na značce pokutového kopu na T. Slezáka, ten měl dostatek času si míč zpracovat a vystřelit, jenže jeho neslaná, nemastná střela trefila jen domácího gólmana, který si tak s ní hravě poradil. Jenže místo toho, aby to naše hráče povzbudilo, aby se tlačili do útoku, ti raději volili složitý fotbal, situaci si komplikovali zdlouhavou rozehrávkou, v soubojích jeden na jednoho často propadali, takže útok byl zcela utopený. A to také proto, že se oba útočníci nenabízeli, nehledali volné prostory, takže byli většinou obsazeni urostlými zadáky Zavidova. Ti při získání míče volili jednoduché nákopy na naši půlku, kde se o míč v pozitivním slova smyslu poprali hned tři ofenzívní hráči, s kterými naši obránci měli stálé problémy. Když už se zdálo, že poločas se štěstím doslova ukopeme s jednobrankovou ztrátou, domácí kromě gólu si ještě zapsali jedno nastřelené břevno a jednu promarněnou více než stoprocentní šanci, přišla 42. minuta, jeden takový pas za obranu, Š. Chlumecký šel těsně před vápnem do skluzu, míč sice vypíchl, ale zároveň trefil i nohu pronikajícího, velmi agilního M. Witmayera, sudí zřejmě viděl zákrok až ve vápně a nařídil pokutový kop. Ten bezpečně proměnil střelec prvního gólu Zavidova M. Dvořák.

Domácí hned prvním rozehrání potvrdili, jak chtějí zbytek zápasu odehrát. První míč směroval totiž bez druhého dotyku rovnou našemu gólmanovi do rukou, takže se muselo opakovat. Pak se zdálo, že jsme se z prvního dějství poučili, odehráli jsme desetiminutovku, na kterou se dalo koukat. Tu zakončil gól T. Slezáka po rohu P. Fialy. Jenže místo tlaku jsme se opět vrátili k řadě pomalých přihrávek do stran a i když domácímu gólmanovi svítilo zapadající sluníčko nepříjmeně do očí, do konce zápasu jsme už této přírodní výhody nevyužili, prostor mezi tyčemi jsme už ani jednou netrefili. A tak přišla 72. minuta, další dlouhý pas do naší šestnácky, náš hráč se míč snažil odkopnout, jenže ho špatně trefil, ten se mu odrazil do ruky a sudí znovu ukázal na bod pokutového kopu. Evidentě ignoroval pravidlo, které tuto situaci považuje za možnou, která se nemá takto trestat. Ostatně v zápase s Mníškem úplně stejnou situaci takto rozhodčí posoudil a penaltu nenařídil. Bohužel názor sudího jsme si tentokrát se zápisem konfrontovat nemohli, protože se neobtěžoval do něho důvody nařízení obou pokutových kopů vložit. Stalo se nám to poprvé, co elektronické zápisy existují. Zbytek zápasu se už odehrával za velkého zmaru našich hráčů. Domácí tým po dalším nákupu a chybě M. Petříka v poslední minutě ještě stačil dát poslední, čtvrtý gól. 

Branka: 54. Slezák

Sestava: Petřík - Kozohorský, Chlumecký, Lomoz, Vlasák - Sekýt, Fiala, Foltýn, Vostrý L. - Slezák, Stočes

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904