29.03.2018 10:02

FK Komárov - SK Nový Knín 3:1 (2:1)

I přes sympatický výkon jsme v Komárově v odloženém utkání druhého jarního kola opět nebodovali. Šli jsme sice asi po půlhodině do vedení po rohovém kopu P. Foltýna a dorážce J. Stočese, takřka v zápětí jsme však inkasovali také po zahraném rohu domácích. Jenže potom jsme opět propadli z taktiky, po protiútoku jsme faulovali těsně před přestávkou v pokutovém území a domácí šli díky gólu po rozehrané penaltě do šatny s jednobrankovým náskokem. Stejnou chybu jsme udělali ani ne po pěti minutách druhého dějství, znovu naši hráči tentokrát zbytečně faulovali těsně u branky, takže o výsledku bylo prakticky už rozhodnuto. Do konce zápasu jsme totiž sice byli aktivnější, ale až na dvě situace jsme před brankou domácích byli málo nebezpeční.

V úvodu zápasu se obě mužstva potýkala s nerovností terénu, byli jsme to však my, kdo se jako první osmělil a po pěkném přenesení hry na levou stranu se uvolnil R. Vlasák, domácí jeho střelu odvrátili, ale jen k F. Kuklovi, který z hranice vápna rychle vracel míč do branky, kde ale na čáře už překonaného gólmana zastoupil domácí obránce a míč odkopl do bezpečí. Po chvíli předvedli domácí hráči podobnou akci, jenže střela hlavou z levé strany šla mimo naší branku. 

Co našemu mužstvu ve středečním zápase šlo, bylo zahrávání standardních situací, čehož se ujímal především P. Foltýn. Potvrdil to asi v 24. minutě, kdy rozehrál trestný kop z levé strany domácího vápna na přední tyč, gólman míč s námahou vyrazil před sebe, odtud putoval na zadní tyč, kde do prázdné uklízel R. Vlasák, jenže míč na nerovnosti špatně skočil, Ríšovi přímo do ruky, takže místo naší radosti domácí zahrávali od své branky trestný kop. V 31. minutě se stejná taktika už vyplatila. Pavel kopl rohový kop opět na přední tyč, odražený míč prošel podél celé branky, kde uzavíral J. Stočes a ve skluzu pečetil naší slušnou první půlhodinu.

Jenže to bychom nebyli my, abychom soupeře nedostali lacino brzo na koně. Domácí se hned po rozehrání snad teprve podruhé dostali do šestnáctky Śevců, míč jsme odvrátili na roh. Naši hráči snad ještě slavili, nepohlídali si nabíhající borce a bylo takřka v zápětí srovnáno. Když už se zdálo, že mužstva půjdou do kabin se smírným výsledkem, opět jsme otevřeli obranu, domácí nás přečíslili, hráče sbíhající do šestnáckty srazil R. Vlasák a rozhodčí bez zaváhání ukázal na bod pokutového kopu. M. Petříkovi se sice podařilo vystihnout směr střely, jenže míč vyrazil přímo na kopačky dobíhajícího hráče, ten opět nedal a až napotřetí se komárovským hráčům podařilo šanci proměnit.

Ani vstup do druhého poločasu se nám nepovedl. Příležitost domácích jsme s námahou odvrátili, míč směřoval po lajně k rohovému praporku, domácí útočník si ho tělem pokryl, jenže dobíhající P. Kozohorský po něm sáhl, domácí borec upadl a sudí znovu ukázal na pokutový kop. Exekutor tentokrát žádné drama nepřipustil a bezpečně dostal domácí tým do už dvoubrankového vedení. A pak domácí ukázali, jak se má hrát, když se vede. Zajistili obranu a vyráželi do rychlých protiútoků, po kterých si vytvořili ještě dvě tři jasné šance, které ovšem nedali. My jsme sice drželi míč, jenže jsme se ze hry už do zakončení moc nedostávali také proto, že našim útočníkům docházely síly, takže nestíhali se dostat do pokotuvého území včas. Hrozili jsme proto znovu hlavně po standardních situacích, při kterých opět asistoval P. Foltýn. V prvním případě pasem na zadní tyči hledal F. Kuklu, jenže tomu se míč svezl po hlavě, takže místo do branky putoval do zámazí. Zdramatizovat zápas jsme pak mohli v 85. minutě, kdy po rohu jsme trefili ale jen břevno a dobíhajícímu Š. Chlumeckému se míč svezl tentokrát po noze a znovu šel daleko mimo konstrukci domácí branky. 

Branka 31. Stočes

Sestava: Petřík - Stočes, Tomeček, Chlumecký, Vlasák R. - Durdil, Foltýn, Kozohorský, Vostrý L. - Slezák (78. Ducho), Kukla F.

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904