13.06.2015 13:46

Hořovicko B - SK Nový Knín 6:3 (4:1)

Na rozdíl od Tochovic se utkání v Bzové, kde své zápasy hraje rezerva Hořovicka, uskutečnilo za úmorného vedra. Navíc náš tým byl proti středě oslaben o pět hráčů. Asi proto a také kvůli tomu, že naše umístění bylo dáno, jsme k zápasu přistoupili dost lehkovážně, zejména v obraně, takže diváci, kde převažovali knínští fanoušci, vesměs rodinní příslušníci našich hráčů či funkcionářů, viděli devět branek.

V naší sestavě tentokrát nechyběl M. Šustr, pro kterého to byl avizovaný poslední zápas v dresu prvního mužstva. Spoluhráči se mu »odvděčili« kapitánskou páskou a také přístupem, který se spíše hodí na pláž než do soutěžního zápasu. Za první poločas jsme totiž vyrobili pět hrubek, po nichž soupeř dal vlastně bez mezihry čtyři branky, vždy po naší chybné přihrávce, takže osamocení útočníci po ní postupovali na našeho gólmana.

Na rozdíl od našeho slibu, že se k výkonu rozhodčích nebudeme vyjadřovat, tentokrát musíme. K zápasu, kdy šlo vlastně o nic, takto ale nepřistoupili, zejména první asistent, který byl nejlepším domácím hráčem. Doslova si vymyslel penaltu před druhým gólem, když J. Ducho vyrobil faul asi tři metry před vápnem, na jeho pokyn se ale kopala penalta, ve druhém poločasu nás zase za stavu 6:1 pro domácí asi v pěti případech nepustil do úniku, i když naši hráči vybíhali zjevně z hloubi pole. A když pak hlavní nepochopil, že píská fotbal a ne házenou, v prvním poločase odpustil domácím hned tři ruce v pokutovém území, bylo jasné, jak zápas dopadne.

Paradoxně ve dvou případech ale musel dva fauly Hořovicka ve vápně potrestat jako nedovolené, takže pokutové kopy písknul. Ty jsme v obou případech P. Fialou a F. Sklenářem na rozdíl od předchozích čtyř bezpečně proměnili. Tyto situace svědčí o tom, že jsme hráli aktivně, na počet jsme asi měli i více šanci než domácí mužstvo, které z osmi dalo šest gólů, my asi z deseti ale jen tři. Zejména to byl P. Vlk, který dokonce z metru přestřelil, pak ale skvěle namazal R. Vlasákovi na náš druhý gól. Kromě jeho dalších dvou šancí se do jasných příležitostí dostali dvakrát R. Vlasák i P. Fiala a jednou F. Sklenář. Posledních deset minut bylo zjevné, že domácí odcházejí, naše šance se množily, snad i proto hlavní arbitr, aby potrhl svůj »nestranný«výkon, ukončil zápas asi čtyři minuty před pravidly určenou dobou...

Branky: 32. Fiala, 68. Vlasák, 78. Sklenář

Sestava: Sláma – Šustr, Ducho, Chlumecký, Lomoz – Sládek (61. Pazderka), Foltýn, Fiala, F. Sklenář – Vlasák, Vlk

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904