06.09.2020 22:19

K úspěchu chybělo osm minut

SK Nový Knín B - S. Nečín 1:3 (0:0)

Utkání se hrálo ve vysokém tempu, hosté byli sice fotbalovější, my naopak těžili z rychlosti a nezměrné bojovnosti. Vše podstatné se přitom odehrálo ve druhé části utkání. Hosté sice šli brzo po přestávce do vedení, jenže nám se ani ne po deseti minutách povedlo vyrovnat po trestném kopu. Když už se zdálo, že zápas spěje k penaltovému rozstřelu, osm minut před koncem šikovně ve vápně spadl T. Kretschmer a sudí nařídil penaltu, kterou Nečín proměnila. Pokusili jsme se o obrat, jenže než jsme stačili přeskupit sestavu, opět utekl T. Kretschmer, naši beci už do souboje s ním nešli dostatečně důrazně a to mu stačilo ke vstřelení rozhodujícího gólu.

Utkání bylo prakticky celou dobu vyrovnané, v první půli jsme si vytvořili dvě až tři jasné gólové příležitosti, blízko ke vstřelení gólu byl dvakrát hlavně V. Mařík. Stejně tak hosté měli několik možností ke vstřelení branek, jenže v obou svatyních stáli jejich strážci, kteří vždy vytáhli skvělé zákroky. To ale už neplatilo v druhé půli, kdy byli na střely protihráčů krátcí.

V 51. minutě spoluhráč narazil na hranici šestnáctky míč proti noze A. Zdrubeckému, na jehož umístěnou střelu náš gólman nedosáhl. Neuteklo ale ani deset minut a bylo vyrovnáno. J. Moravec se postavil k zahrávání trestného kopu, centr zprava posadil přesně na hlavu B. Rákosníka, který prakticky z hranice vápna přeloboval vyběhlého brankáře hostů. A když nečínští hráči přežili asi čtvrt hodinu před koncem další z rychlých protiútoků bratří Maříkových, kteří ve vyložených šancích nadvakrát nedostali míč do sítě jejich branky, začalo se utkání překlápět na jejich stranu. Asi osm minut před koncem T. Kretschmer vniknul zprava do naší šestnáctky, v běžném souboji s L. Dopitou se šikovně zalomil a spadl, sudí ze vzdálenosti více než padesáti metrů bez zaváhání ukázal na bod pokutového kopu. K jeho exekuci se postavil brankář hostů M. Kubín a suverénně ho proměnil. V závěru jsme chtěli hrát na tři útočníky, jenže než jsme tak udělali, přišel další průnik T. Kretchmera, L. Dopita logicky už do souboje z obavy z jeho pádu tak důsledně nešel a to zkušenému útočníkovi hostů stačilo k zakončení a vstřelení rozhodujícho gólu.     

Branka: Rákosník

Sestava: Sláma - Vaněk, Moravec, Potměšil, Dopita L. - Soukup, Mařík V., Rákosník, Patera - Mařík Š., Stracený J. střídali Diviš, Gábor, Kudrna, Tesař, Zorek 

 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904