08.04.2019 10:23

Olympie Zdice - SK Nový Knín 3:1 (1:1)

S týmem, který před zápasem byl na třetím místě tabulky, jsme na jeho hřišti předvedli náš typický kombinační fotbal na rozdíl od domácího mužstva, které většinou volí jednoduché nakopávané míče na k tomu velmi dobře vybavené útočníky. Úvod se nám ale moc nepovedl a hned ve druhé minutě jsme nezvládli rohový kop a Zdice šly do vedení P. Růžičkou. Nezdařený začátek jakoby vlil na kopačky našich hráčů nervozitu, řada míčů končila na kopačkách soupeře. Postupně jsme se ale zlepšovali, výsledkem čehož byl výstavní gól T. Slezáka z trestného kopu těsně před přestávkou. Druhý poločas jsme začali aktivně, vytvořili jsme si několik nadějných šancí, jenže góly dávali jen domácí. Jak jinak, než zase po standarních situacích. A tak se oba soupeří posunuli o jedno místo, zatímco Olympie nahoru, my naopak dolu. 

Po několika letech nastoupil v našich barvách opět Standa Stránský, naopak pro zranění chyběl Kuba Stočes. Trenéři udělali změny ale hlavně v obraně a určitá nesehranost se zřejmě podepsala pod prvním gólem v naší síti. Domácí tým zahrával zleva rohový kop na zadní tyč, kde zcela volný vysoký Jiří Krůta vrátil míč na levou tyč a u ní neobsazený P. Růžicka otevřel už ve druhé minutě skóre zápasu. To naše hráče znervóznilo, hráli nepřesně, ztráceli zbytečně míče, naštěstí domácí toho nedokázali využít. Většinu balónů totiž vraceli prakticky bez kombinace na naší polovinu, takže asi dvacet minut se hrál fotbal bez šance i nějakého vzrušení. Když se ale rozehrál T. Slezák, jednoznačně nejlepší hráč Ševců, aktivita se přestěhovala na naše kopačky. Výsledkem byla prudká hlavička F. Sklenáře, která mířila ale nad břevno. Po chvíli stejný hráč zůstal osamocen na hranici vápna, měl čas zamířit, jenže místo střely k tyči ne příliš prudký míč směřoval do náruče domácího brankáře. V poslední minutě první půle se hojně obsazené ochozy dočkaly nejhezčího fotbalového okamžiku utkání. Obě mužstva měla šanci vstřelit gól z trestných kopů z nadějných vzdáleností. Jestliže opět J. Krůta příležitostí pohradl, jeho střela šla vysoko nad, T. Slezák nikoliv. Asi z 25. metrů zatočil míč do levého horního rohu a bylo vyrovnáno. Domácí hlasatel při odchodu hráčů do šaten správně zhodnotil zápas jako vyrovnaný. 

Do druhé půle jsme nastoupili s mnohem větší chutí a výsledkem byla megašance S. Stránského. Ten měl snad ještě více času vystřelit než jeho kolega v prvním poločasu, podíval se kde stojí brankář, jenže znovu se trefil jen do náruče ochránce domácí svatyně. Druhou obrovskou šanci měl opět F. Sklenář, když utekl po levé straně, míč mu skočil, pravou nohou místo zpracování a střely k tyči po zemi se snažil M. Hnízdila přehodit, jenže lob byl příliš nízký a domácí gólman byl opět za hrdinu. Jenže to už jsme prohrávali 1:2. Asi v 50. minutě Zdice rychle nakrátko zahrály u své lavičky trestný kop, na levé straně našeho vápna udělal kličku J. Krůta, odcentroval, na hranici malého vápna našel znovu hlavu P. Růžičky a domácí takřka z ničeho vedli. A bylo hůř! Asi za deset minut dovršil P. Růžička hatrick, když se znovu hlavou po rohu trefil do naší sítě. Ze zbývajícího času stojí za zmínku jen tečovaná střela L. Vostrého, určitě nejsvětlejší okamžik jeho jinak matného výkonu, kterou domácí brankář pěkně vytáhl zpoza břevna a tak se stal spolu s autorem tří branek bezesporu nejlepším hráčem domácího týmu.    

Branka: 45. Slezák

Sestava: Petřík - Drobílek, Šustr, Čálek, Vlasák - Kadlečík (59. Stracený F.), T. Slezák, Vosrý L, Rada (68. Jasz) - Stránský, Sklenář

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904