30.09.2019 20:28

S. Jesenice - SK Nový Knín B 5:2 (1:1)

Skvělý fotbal viděli diváci v jesenickém dolíčku, jak své hřiště nazývají příznivci tohoto mužstva. Až do 60. minuty byl zápas vyrovnaný, šance se střídaly na obou stranách. Jenže po uplynutí hodiny domácí tým po nákopu na svého daleko nejlepšího hráče Pavla Čejdu a jeho křížné přihrávce na nabíhajícího T. Jůna, který dával do prázdné, šel do vedení, na které jsme už na rozdíl od prvního poločasu nedokázali odpovědět. Nám se podařilo dát druhý gól až v závěru za rozhodnutého stavu.

Tři hráči z našeho týmu měli v nohách sobotní zápas áčka a dva dorostenci dokonce dopolední v Rožmitále, přesto jsme prakticky celý zápas byli domácím vyrovnaným mužstvem. Hned v první minutě předvedl skvělé sólo M. Zorek, jenže nedal, vzápětí naopak nedal svou šanci jesenický P. Čejda. Takřka okamžitě nato ale domácí kopali roh, na centr si naběhl P. Bursík a hlavou se nemýlil. Z rozehrání jsme se ovšem dostali do přečíslení a B. Rákosník přesnou trvdou přízemní střelou k levé tyči asi z 25.metrů skóre srovnal. Podle tohoto scénáře potom probíhal celý první poločas, útoky se střídaly na obou stranách. Byli jsme proti favoritovi dokonce aktivnější a úvodní dějství jsme zakončili překrásnou individuální akcí M. Zorka. V 44. minutě obešel hned tři protihráče, dostal se před domácího zkušeného gólmana, který však šikovně zmenšil střelecký úhel a střelu vyrazil do zámezí.

Místo vedení jsme proto do druhé půle nastoupili za nerozhodnutého stavu, jenže našim hráčům postupně začaly ubývat síly. A když k tomu přičteme přesné výkopy jesenického gólmana Ježka na jedničku v žlutočervené kombinaci P. Čejdu, který si míče dokázal šikovně pokrýt, začala se aktivita postupně přesouvat na kopačky domácích. Ti po hodině po rychlém brejku také šli do vedení. Ještě asi čtvrt hodinu jsme mohli něco s výsledkem udělat, do tutovky se dostal zejména  M. Mařík po přesné přihrávce B. Rákosníka, jenže nedal. A tak po dalším nákopu na domácího hráče, který domácí asistent pustil (ofsajd?), už Jesenice šla do dvoubrankového vedení. A aby toho nebylo dost, po další pěkné kombinaci se k odraženému míči dostal kapitán Jesenice P. Roškot a nechytatelnou střelou asi z dvaceti metrů vymetl pavučinu v levé šibenici naší branky. Následná branka po individuální akci M. Čálka už nic neřešila, také už proto, že takřka vzápětí P. Čajda skryl střelu k levé tyči z hranice vápna, překvapil tak těsně před koncem našeho gólmana a uzavřel skóre zápasu. 

Branky: 5. Rákosník, 84. Čálek

Sestava: Sláma - Kuchař L, Šustr, Potměšil, Dopita L. - Zorek, Čálek, Rákosník, Stracený F. - Stracený J. (73. Reisser T.), Mařík M.

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904