26.03.2016 22:19

SK Březnice - SK Nový Knín 1:3 (0:0)

V souladu s tradicí jsme opět po roce lépe zvládli zápas s Březnicí na jejím hřišti. Na domácích byl zřejmý respekt k našemu týmu, jenže my jsme toho dokázali využít po zlepšené hře až ve druhém poločase. Po jednom zápisu T. Slezáka a hlavně dvou trefách střídajícího J. Stočese jsme zaslouženě přivezli od břehu říčky Skalice tři body. 

První poločas začal opatrně. Domácí se nikam nehnali, my jsme si hru komplikovali složitým rozehráváním, takže březnické mužstvo se dokázala v obraně včas zformovat. Přesto jsme si jednu šanci vytvořili, jenže díky slabému důrazu F. Kukly z toho nic nebylo. Domácí hrozili hlavně jen po standardních situacích, a to zejména po dalekonosném vhazování autů Davida Cvrka, který hledal z této situaci své spoluhráče třeba i na 40 metrů. S tím jsme si ale dokázali poradit a tak do kabin šla obě mužstva za bezbrankového stavu.

Druhý poločas byl o mnohem zajímavější než první dějství. Asi zásluhou toho, že jsme šli brzy do vedení díky povedené střele T. Slezáka, který podle hesla, když nevíš co s balonem, vystřel, vymetl  v 50. minutě asi z dvaceti pěti metrů pravou šibenici domácí branky. To naše hráče povzbudilo, vytvořili si následně tlak, jenže zejména díky L. Vostrému, který se dvakrát dostal do nadějné příležitosti, jsme ho nevyužili. Nedáš, dostaneš. V 64. minutě po snad jediné povedené útočné akci domácích ze hry dostal z levé strany pěkný centr z hloubi pole do šestnáctky naběhnutý kapitán Březnice M. Žid a hlavou skóre vyrovnal.

S přibývajícími minutami byl na domácích hráčích patrný úbytek fyzických sil, čehož jsme dokázali využít hned dvakrát. V hlavní roli přitom byl střídající J. Stočes. Ten nepobyl na hřišti ani sedm minut a dostal náš tým znovu do vedení. V 82. minutě se na naší pravé straně uvolnil P. Fiala, v malém vápně našel právě Kubu, ten nejprve orazítkoval tyč, domácí hráč místo jednoduchého řešení míč zasekl, náš hráč mu ale úmysl vystihl a od jeho nohy se míč odrazil do sítě nešťastného gólmana T. Vaněčka. A za tři minuty jsme už vedli o dvě branky. Znovu po pravé straně utekl tentokrát J. Pouček, dvakrát se vyhnul křižujícím bekům, sběhl do šestnáctky a nezištně přihrál svému kolegovi, který dorážel do prázdné branky. A když v poslední minutě znovu J. Pouček nadvákrát neproměnil tisíciprocentní šanci, přivezli jsme tři body za výhru 3:1.

Branky: 82., 85. Stočes, 50. Slezák

Sestava: Petřík - Chlumecký, Ducho, Lomoz, Vlasák - Kukla (58. Sekýt), Foltýn (75. Stočes), Fiala, Vostrý L. - Slezák, Pouček 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904