08.10.2018 13:33

SK Nový Knín - AFK Loděnice 3:1 (3:0)

Spíše bojovnost než fotbalovost stála za naším letošním prvním vítězstvím. A také větší efektivita při zakončení gólových příležitostí zejména v prvním poločase. Zatímco my jsme proměnili všechny tři, hosté nedali ani tu největší - pokutový kop! Ve druhém poločase byla patrná snaha Loděnických s výsledkem něco udělat, po uplynutí asi dvou třetin zápasu se sice konečně trefili, jenže to bylo vše, čeho dokázali, a tak jsme si letos prvně konečně do tabulky připsali tři body.

Byli to hosté, komu patřil úvod zápasu. Dobře kombinovali, pohybovali a poměrně snadno se dostávali k naší šestnáctce, vytvořili si i několik nadějných příležitostí, které ovšem skončily bez vážného zakončení. Naopak naše první šance gólem skončila. Po akci na levé straně v 11. minutě se ve vápně před obránce dostal J. Stočes a ne příliš prudkou, ale umístěnou dorážkou dostal náš tým do vedení. Hosté dál pokračovali v aktivním fotbalu, my jsme více běhali než se potkávali s míčem, a tak přišla asi 25. minuta utkání a hosté získali velkou příležitost skóre srovnat. Po několika nezdařených odkopech se k míči v našem vápně dostal kapitán hostů Herejt, sledujícící D. Kadlečík ho nešikovně křižoval, následoval pád a správně nařízený pokutový kop. Jenže ten nedali a tak na výsledkové tabuli stále svítila u nás jednička, u hostů nula.

Hráči Loděnice dál zlobili, jenže přišla asi 35. minuta, F. Sklenář skvěle uvolnil kolmou přihrávkou T. Slezáka, který běžel sám na brankáře a opět spíše umístěnou střelou k tyči nás dostal už do dvoubrankového vedení. Hosté se sice domáhali odmávání ofsajdu, asistent rozhodčího však byl proti a rezolutně ukázal na středový bod. Protože se akce udála na úrovni, kde seděli většinou příznivci loděnického mužstva, kteří neprotestovali, evidentně šlo o správné rozhodnutí. Těsně před přestávkou jsme potom převedli snad nejhezčí akci zápasu. Po levé straně opět utekl R. Vlasák, který přesně nacentroval na zadní tyč, kde se do vzduchu zavěsil D. Kadlečík a nechytatelnou hlavičkou upravil stav po první půli na 3:0 v náš prospěch.

Druhý poločas byl věrnou kopií toho prvního až na to, že jsme už také své šance neproměňovali. Snad největší měl střídající P. Pytka chvíli po nástupu na hrací plochu, jenže se už dostal blízko k loděnickému gólmanovi, takže nestačil míč usměrnit mezi konstrukci branky. Zato hosté si konečně připsali gólový zápis. Střela asi v 60. minutě se ještě jen odrazila od naší tyče, další šanci, a to v 65. minutě, už proměnili J. Křížkem. V závěru jsme mohli přidat pojistku, jenže chyběly zejména finální přihrávky při protiútocích. Platí to zejména o akci L. Vostrého na levé straně asi v 85. minutě, jenže do kopu dal takovou sílu, že centr šel přes celé vápno, kde byli hned tři naši hráči na jednoho obránce, a skončil málem až v Kocábě. A když jsme přežili ještě jednu šanci hostů, při které osamocený útočník střílel vysoko nad, brali jsme konečně tři body.

Branky: 11. Stočes, 35. Slezák, 43. Kadlečík

Sestava: Petřík - Jasz, Šustr, Čálek - Kadlečík (75. Kukla), Vostrý, Sklenář, Vlasák - Slezák (54. Pytka), Rada - Stočes (89. F. Stracený)

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904