29.10.2015 20:35

SK Nový Knín B - Dublovice 2:3 (0:1)

První domácí prohra naší Benfiky v letošním roce znamenala vyřazení z okresního poháru. Po vyrovnaném průběhu se sedmým týmem okresního přeboru Dublovicemi o těsné porážce rozhodla až poslední minuta zápasu, kdy P. Čejda zatočil z trestného kopu míč přes zeď a ten zaplul do šibenice naší brány. Stanovil tak celkové skóre v poměru 2:3 pro své mužstvo.

Od začátku bylo patrné, že proti sobě hrají mužstva vyznávající kombinační fotbal. Hosté se navíc opírali o své rychlé a technické útočníky, my jsme jim sekundovali celoplošným fotbalem. V první velké šanci se ocitl asi ve 14. minutě F. Kukla, který se dostal do úniku, místo střely ale udělal ve vápně brankáři kličku, jenže byla dlouhá a do středu hřiště, kam se už stačil vrátit zkušený stoper a míč odvrátil do bezpečí. Následoval ale rychlý protiútok po naší levé straně, J. Stočes uklouzl, unikající hráč se tak dostal poměrně snadno do šestnáctky, kde udělal kličku A. Jaszovi, který ve skluzu dublovického útočníka podrazil. Sudí Máša nezaváhal a ukázal na bílý puntík vyznačující pokutový kop. K exekuci se postavil gólman V. Ješuta a bezpečně proměnil. Šance se pak střídaly na obou stranách, vyrovnání měl na hlavě zejména P. Drechler, který ale centr B. Rákosníka z rohu do branky neusměrnil. Na druhé straně zase střely hostů těsně míjely naší svatyni.

Druhý poločas jsme začali náporem, jenže znovu P.Drechsler svou velkou šanci nedal. Vytáhl se na druhé straně také L. Sláma, který vyrazil tvrdou střelu P. Čejdy. Hosté vědomi si svých individuálních schopností stále častěji ze středu procházeli samostatně, jenže ještě bez zakončení do černého. A tak přišla 61. minuta, B. Rákosník unikl po pravé straně, zasekl si míč, odcentroval levačkou, P. Vlk ještě přihrávku lehce tečoval a míč skončil za zády překvapeného gólmana hostů.

Na měkkém terénu rychle ubývaly síly, hosté pokračovali v sólových nájezdech, až se jeden, konkrétně P. Čejdy, povedl a znovu dostal své mužstvo do vedení. Několikrát nás přitom ještě zachránil náš gólman. Nechtěli jsme ale být pozadu, odpověděli jsme gólovou hlavičkou M. Šustra opět po rohu B. Rákosníka, jenže M. Ješuta tentokrát zázračně na brankové čáře zachránil. Na únik P. Vlka v 81. minutě byl už ale krátký, náš útočník poslal míč vedle stojné nohy gólmana, ten dost neohrabaně padl, ale marně: 2:2.

Blížil se konec a diváci už čekali na pokutové kopy. Jenže hosté dál zlobili a dvakrát si došli pro faul před vápnem. První trestný kop ještě skončil jen na břevně, druhý, zahrávaný opět P. Čejdou v poslední minutě, vymetl prvou šibenici naší branky, takže do semifinále okresního pohár postoupily Dublovice.

Branky: 61., 81. Vlk

Sestava: Sláma – Vostrý (75. Sládek), Jasz, Šustr, Stočes – Rákosník, Rada, Pazderka, Kukla (60. Zorek) -Drechsler, Vlk

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904