27.08.2015 22:26

SK Nový Knín B - Kovohutě Příbram 4:1 (1:1)

V opakovaném utkání naše Benfika pokračovala v dobrých výkonech a vyhrála v prvním kole okresního poháru nad účastníkem přeboru Kovohutěmi Příbram zaslouženě 4:1. Obě mužstva, ač byla díky všednímu dni z pochopitelných důvodů oslabena, předváděla útočný fotbal, Ševci si však vytvořili více příležítostí, které začali proměňovat především až v poslední dvacetiminutovce, která nakonec rozhodla o konečném skóre.

Oběma týmům hrály především útoky, Kovohutě přitom překvapily rozestavením na tři útočníky, kteří si nabíhali za obranu, kam dostávali mezi obránci přesné přihrávky. V úvodu nás dvakrát zachránil M. Petřík, který skvěle zasáhl proti svým protivníkům právě po takovéto situaci. Ani my jsme nezůstávali pozadu a prakticky po totožné akci a náběhu se do šance dostal v 15. minutě P. Vlk, který si ovšem vedl lépe než hosté a střelou podél brankáře nás dostal do vedení. Útoky se střídaly na obou stranách, nás zachránila tyč, hosty břevno po průniku D. Patetla a vyraženém míči brankářem na konstrukci branky. Vzruch vyvolalo odmávání ofsajdu po dalším průniku D. Patetla a jeho přihrávce pod sebe zcala volném P. Vlkovi, kterému proto nebyl uznán další gól. B. Rákosník se potom blýskl nejprve tvrdou střelou asi z 25 metrů a po chvíli průnikem do šestnáctky, jenže jeho zakončení si cestu do sítě nenašlo. Blížil se závěr poločasu a hosté se konečně trefili. Na ukazateli byly už dvě čtyřky, když si na dlouhý míč naběhl M. Nováček, prosadil se proti ne příliš důraznému J. Stočesovi a skóre srovnal.

V úvodu druhého poločasu jsme vyvinuli ohromný tlak na soupeřovu branku, akce střídala akci, jenže se ne a ne trefit. Při chuti byl především P. Vlk, jenže dvakrát z tutové šance minul. Zkoušeli to i jiní hráči, taktéž ale bez úspěchu. Příbramští po čtvrt hodině hru vyrovnali i proto, že začali hrát jednodušeji, na své rychlé útočníky míče nakopávali, jenže v bráně jsme měli M. Petříka, který chvílemi čaroval. V závěru jsme se však opět vzchopili a konečně jsme se začali gólově prosazovat. Všechny branky přitom padly po akcích na pravé straně. Rozdílový gól vstřelil asi v 77. minutě F. Kukla, který dostal nezištnou přihrávku od J. Poučka.  Na 3:1 zvyšoval J. Pouček, kterého vybídl ke skórování B. Rákosník a účet zápasu uzravřel P. Vlk po akci, do které se zapojilo hned několik našich hráčů a Petr vlastně doklepával do prázdné branky.

V dalším kole bychom se měli utkat s dalším účastníkem přeboru - Rosovicemi, a to 16. záři v N. Kníně.

Branky: 15., 87. Vlk, 77. Kukla, 81. Pouček

Sestava: Petřík - Pejla (57. Kukla), K. Vostrý, Šustr, Stočes - Sládek, Rada, Rákosník, Patetl - Vlk, Štěpánek (46. Pouček)

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904