13.10.2018 07:40

SK Nový Knín B - TJ Prostřední Lhota 2:1 (1:0)

Třetí derby Benfika tentokrát zvládla a konečně vyhrála. Po většinu utkání byla aktivnější než soupeř a vítězství mohlo být ještě s větším rozdílem, kdybychom proměnili další přiležitosti. Jednou jsme nastřelili tyč, několikrát se naši hráči dostali do jasných příležitostí, které ovšem nevyužili, a tak výsledek nakonec skončil jen jednobrankovým rozdílem.

Hosté překvapivě nastoupili bez se 16 góly nejlepšího střelce soutěže Hrubého, který se do hry zapojil až na konci prvního poločasu, snad i proto byla jejich hra bázlivá a málo nebezpečná ve směru dopředu. Dozadu však hráli velice dobře, vykrývali prostor, takže se nám dlouho nedařilo prosadit. A pokud jsme se dostali do zakončení, tak jsme neproměnili. V 18. minutě jsme se ovšem dočkali, míč propadl k B. Rákosníkovi a ten se nemýlil. Utkání dál plynulo podle stejných not, hosté mysleli spíš na zadní vrátka a my je ne a ne otevřít. Příležitostí přitom k tomu bylo dost, jen například V. Pejla měl po standardních situacích snad tři jasné, jenže vždy jeho střely (dvě hlavou, jedna nohou) minuly těsně lhoteckou branku.

Od začátku druhé půle nebylo znát, že by Lhota chtěla něco na své hře změnit. A když v 48. minutě na 2:0 zvýšil M. Kočí, zdálo se, že o výsledku je rozhodnuto. Jenže přišla 58. minuta, trestný kop hostů, míč propadl až na M. Stingla a ten hlavou snížil na rozdíl jediného gólu. Dál se hrál fotbal s nasazením, my jsme byli aktivnější, hosté jakoby čekali na svou příležitost a když přežili další šanci Ševců, když M. Kočí trefil po centru J. Stočese jen tyč, málem se jim to vyplatilo. Asi v 75. minutě se dostali do své největší šance zápasu právě J. Hrubým, jenže jeho střelu z hranice vápna náš gólman bravůrně chytil. Zápas jsme potom dovedli do zaslouženého vítězství, i když mohlo být mnohem přesvědčivější. Zejména o šanci F. Kukly se dá říci, že byla stoprocentní, když asi v 80. minutě běžel sám na gólmana, jenže svou střelu zhruba z deseti metrů zvedl a J. Haniš ji vyrazil na roh.  

Branky: 17. Rákosník, 48. Kočí

Sestava: Sláma - Pejla (62. Patera), Vostrý K., Moravec, Stracený F. - Vlk (46. Zorek), Rákosník, Kuchař, Stočes (75. Patera) - Kukla (88. Hondlík), Kočí (90. Kudrna)

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904