29.04.2013 09:25

SK Nový Knín - Černolice 1-2 (1-2)

V sobotním horkém odpoledni přijel na hřiště ke Kocábě soupeř z nedalekých Černolic. Tým složený mimo jiné z bývalých ligových hráčů si ovšem tentokrát musel poradit bez svého střelce Drska. Ani to však kvalitu soupeře příliš neovlivnilo. O výsledku rozhodl první poločas. Hosté dvěma brankami půli zahájili a ukončili, domácí dokázali uprostřed vyrovnat. Druhá půle byla ve znamení tlaku domácích a nebezpečných brejků hostů. Skóre se však už neměnilo.

Černolice začaly utkání zhurta, již ve třetí minutě se volný Rychlík dostal až na hranici brankoviště a chytrým obloučkem rozvlnil síť za zády Webera – 0:1. Po tomto gólu se konečně probrali i domácí. Hra se začala vyrovnávat a Ševci pokud zatlačili na Černolickou obranu, nutili ji k chybám. Dlouho se však nemohli prosadit ani do zakončení. Když už přiletěl dobrý centr ze strany, tak Fiala po dvaceti minutách hry jen těsně netrefil z deseti metrů horní roh Rozumovy brány. Ve 30. minutě už bylo veseleji. To Rozum tak dlouho váhal s rozehrávkou „malé domů“, až namazal Plotovi do ideální pozice. Ten si počkal na obránce, hned tři povodil po hranici brankoviště a přesnou střelou k tyči srovnal misky vah – 1:1. Za dalších pět minut musel Rozum opět rychle k zemi a u své tyče zachraňoval po střele Tomečka. Hosté především hrozili po standardních situacích a rychlém přechodu do útoku. V poslední minutě první půle nejprve domácí zahrávali rohový kop, který však Černolice vystihly a rychlým přechodem se dostaly až na domácí půlku, kde přišel taktický faul. Jeho rozehrání se ujal Macek a na malém brankovišti našel Filípka a ten se nemýlil – 1:2.

Do druhé části vlétli Ševci jako utržení ze řetězu a výrazně hosty přehrávali. Co míč do černolického brankoviště, to možnost k zakončení a vstřelení vyrovnávacího gólu. Jenže když už pokus Ševců proletěl mezi obránci, skončil míč mimo tři tyče, nebo v náručí Rozuma. Ovšem ani domácí obrana nemohla být v klidu, stále byl nebezpečný rychlý Macek, kapitán Franěk i levonohý Rychlík, ovšem i hostům scházela přesnost. Přibližně v polovině druhé půle se do míče opřel Šilhavý a jeho skákavá, nepříjemná střela nadělala Weberovi velké potíže. Odpovědí byla hlavička Drechslera z bezprostřední blízkosti do protipohybu Rozuma. Ten však vytasil zákrok odpoledne a míč dokázal konečky prstů dostat mimo tři tyče. To již běžela poslední čtvrthodina utkání a domácí stupňovali svůj tlak. Bohužel pro ně se již žádný z pokusů neujal. Utkání tak skončilo opět těsnou porážkou Ševců, tentokrát 1:2.

„V dnešním bojovném a na tuto soutěž kvalitním utkání odešel jako vítěz spíše šťastnější tým. Zápasu by slušela remíza, která by nám hodně pomohla, protože Černolice příliš bodů rozdávat nebudou. Opět jsme dostali lekci z produktivity, šancí bylo dost, ale dokázali jsme proměnit jen jednu. Soupeř ze tří nabídnutých nepohrdl hned dvěma a proto vyhrál“, viděl i světlé okamžiky v zápase kouč domácích J. Stracený ml.
Příští utkání hrají Ševci hned ve středu 1.5. od 17:00, kdy dohrávají plošně odložené kolo v Tuchlovicích. V neděli 5.5. pak zajíždí k dalšímu těžkému utkání do Lhoty, kde hrají také od 17:00.

Jako účastník zápasu jsem nepochopil chování některých domácích „fanoušků“ vůči rozhodčím. Přestože situace, které se jim asi nelíbili, jsem měl přes celé hřiště, nemyslím si, že by utkání tak ovlivnili, že by si zasloužili takové přezdívky. Při brankách v naší síti jistě nepochybili a naopak jsme měli dostatek příležitostí na zvrácení výsledku v náš prospěch.

Nový Knín: Weber – Šustr, Chlumecký, Tomeček, Vlasák – Svárovský (80. Krmela) – Ducho, Bouška, Plot, Fiala (75. Lomoz) – Drechsler
Černolice: Rozum – Filípek, Kaláb, Pavlis, Rott, Poláček, Šilhavý (75. Kocián), Macek, Podlešák, Rychlík, Franěk
Rozhodčí: Zikmunda – Pospíšil, Pudil

(web)

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904