18.09.2016 07:39

SK Nový Knín - FK Mníšek 2:3 (pk) (0:1)

Po našem dobrém vstupu do zápasu hosté zahráli asi po patnácti minutách skvěle trestný kop, šli do vedení a až do konce poločasu byli lepším týmem. Úvod druhé půle se nám nepovedl, dali jsme si vlastní gól, jenže pak jsem zabrali a až do konce zápasu jsme byli lepší my, což jsme vyjádřili i dvěma brankami. Rozstřel ze značek pokutových kopu jsme tentokrát nezvládli, takže dva body brali hosté.

Do utkání jsme vstoupili se snahou odčinit porážku ve Voticích. Během první čtvrthodiny jsme si vytvořili na poměrně těžkém terénu s častými loužemi po celonočním lijáku několik slibných šancí, jenže bez gólového zakončení. V jednom případě i proto, že sudí na rozdíl od právě Votic neposoudil sražení našeho hráče v šestnáctce hostujícím gólmanem jako nedovolené a nechal pokračovat ve hře. Hosté v 17. minutě zahrávali trestný kop, využili signálu, na jehož konci byl J. Prachař a šli do vedení. Od té chvíle předváděli skvělý fotbal, na měkkém hřišti se lépe pohybovali, byli vždy u míče dřív, náš tým jasně přehrávali, jenže své šance už neproměnili. Také proto, že v brance stál M. Petřík, který nás několikrát zachránil od pohromy. My jsme se zmohli až v závěru prvního dějství na dělovku J. Stočese z dobrých 30 metrů, která šla do pravé šibenice, jenže mníšecký brankář O. Resl předvedl efektní zákrok a míč vyrazil.

Ani úvod druhého poločasu nepatříl z naší strany k těm povedeným, ba právě naopak. Už v 47. minutě šli hosté do dvoubrankového vedení po nedorozumnění našeho brankáře s Š. Chlumeckým, od jehož zad putoval míč do sítě branky Ševců. Rozhodčí nesprávně přitom připsali gól L. Radovi. Hosté ovšem své psychické výhody nevyužili, do asi 60. minuty měli sice převahu, ale jen po šestnáctku. Naše mužstvo se postupně začalo probírat z letargie, dílem asi i proto, že hosté nastolené tempo nevydrželi, na některých hráčích byla patrná únava, což bylo vodou na náš mlýn. Začal dobře pracovat zejména střed zálohy, víc posílal míče do krajů a hostující obránci přestávali stačit. Asi v 65. minutě asi správně rozhodčí neuznali P. Kozohorskému gól, který v době hlavičky byl zřejmě v ofsajdu. Pak znovu zahrání jasné ruky v šestátce mníšeckého beka neposoudili na rozdíl od Votic v rozporu s pravidly, evidentně použii pravidlo o zahrání ruky při odkopu, jenže v 76. minutě jsme už míč do sítě dopravili regulérně. To si na přihrávku naběhl R. Vlasák, sběhl do šestnáctky a střelou na přední tyč snížil na rozdíl jediné branky. Do konce utkání jsme si pak vytvořili velký tlak, hosté míče už jen nakopávali, nepodrželi je a ty se vracely do šestáctky pod hodinami, kde ale stál velmi dobrý gólman hostů, který vyřešil několik ošemetných situací. Jenže dvě minuty před koncem po rohu znovu kapituloval po tečí opět R. Vlasáka. Sudí sice nastavil tři minuty, během nichž si už ani jedno mužstvo nic nevytvořilo, takže na řadu přišly kopy z bodu pokutového kopu. Z našich hráčů se hned dva netrefili, zatímco z Mníšečanů pouze jeden, takže hosté si do tabulky připsali dva body, my jen jeden. 

Branky: 76., 88. Vlasák

Sestava: Petřík - Chlumecký (78. Hrubý Š.), Svárovský, Lomoz, Vlasák - Kozohorský, Fiala, Foltýn, Vostrý L., - Drechsler, Stočes (46. Sekýt)

Foto ze zápasu naleznete zde...

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904