02.10.2016 22:01

SK Nový Knín - Mongeo Podlesí 1:2 (1:2)

Skvělou úroveň mělo naše utkání s Podlesím. Začátek se nám povedl, šli jsem poměrně brzo do vedení po hlavičce R. Vlasáka, ovšem poté se hostům rozehrál ještě nedávný třicetipětiletý ligista Slepička, jeden gól dal, druhý vypracoval. Ve druhém poločasu byli ale mnohem aktivnější Ševci, vypracovali si dostatek šancí na alespoň srovnání skóre, jenže se jim to nepodařilo a tak si hosté trochu se štěstím odvezli tři body.

Poprvé na podzim kompletní áčko začalo s chutí, proti mužstvu z předměstí Příbrami bylo od začátku aktivnějším týmem a výsledkem našeho snažení byl brzký gól v síti hostů. L. Vostrý v 13.  minutě zahrával z pravé strany trestný kop, míč zatočil na zadní tyč, kde nabitá obrana borci i s ligovou zkušeností (Janů, Riegel) doslova ztuhla, nechala zcela osmoceného R. Vlasáka, který hlavou pohodlně zavěsil. Ještě těsně před tím si na roh naběhl J. Svárovský, jehož hlavičku směřující do sítě na posledné chvíli odvrátil jeden z obránců Podlesí

Hosté na tento vývoj zareagovali zjednodušením hry, všechny míče směřovali na rozdílového hráče v jejich dresu - M. Slepičku, a to se jim vyplatilo. Nebylo vůbec jednoduché ho pokrýt, několikrát zamotal s naší obranou, až to přineslo ovoce. V 22. minutě jsme propadli na levé straně, okamžitě následoval centr na hranici vápna, hlavou sice odvrátil v záklonu M. Lomoz, jenže právě na kopačky tohoto hráče, který se na okamžik octl sám a z otočky umístil střelu k pravé tyčce naší branky, na kterou byl náš gólman krátký. Hosté dál doslova prali jeden míč za druhým na svého jediného útočníka, který připravil i druhý gól. V 37. minutě se k němu dostal centr z naší levé strany, obešel jednoho našeho beka, dostal se do šestnáctky, jeho střelu ještě M. Patřík stačil vyrazit, jenže jen před sebe, tentokrát ztuhla naše obrana a dobíhající J. Reigel pohodlně dorážel takřka do prázdné branky.

Na začátku druhého poločasu jsme opět přidali na obrátkách, tvrdá střela P. Foltýna šla nad, přízemní dělovku L. Vostrého asi z 25. metrů na zadní tyč gólman hostů J. Zikán konečky prstů vyrazil na roh. V 55. minutě se hosté zlobili na sudího, který jim na rozdíl od rozhodčích z předchozích dvou našich venkovních utkání odmítl písknotu penaltu za nastřelnou ruku M. Lomoze, který ji navíc měl u těla. Stejný hráč pak podskočil dlouhý centr, M. Slepička se dostal do úniku, jenže tentokrát svoje kvality nepotvrdil, zbytečnou kličkou se sám vytlačil do prostoru, odkud se góly nedávají a naši obránci mu pak míč odebrali. Hosté ještě z ojedinělé akce nastřelili tyč, ale to už jsme se nadechovali k závěrečnému náporu, který bohužel tenkrát úspěch na rozdíl od utkání s Mníškem nepřinesl. 

V 75. minutě už naši hráči zvedali ruce na oslavu gólu po střele P. Fialy pod břevno branky hostů, jenže jejich gólman předvedl skvělý zákrok a míč vytáhl nad konstrukci své branky. Za dvě minutu to byl opět on, který po naší nádherné kombinaci, na jejímž konci byl střídající Š. Chlumecký, opět na poslední chvíli míč vyrazil, který potom jen těsně minul pravou tyčku. O výsledku mohla rozhodnout 85. minuta, když hostující obránce ve výskoku loktem ve vápně evidentně srazil agilního Š. Chlumeckého, jenže sudí byl asi jediný na hřišti i v hledišti, kdo tento zákrok jako nedovolený neviděl! Sklidil za to sice bouři nevole od domácích diváků, kterých se opět sešlo kolem 150, jenže to bylo tak vše, co se s tím dalo dělat. A tak jsme trochu nezaslouženě zůstali bez bodového zisku. Prohráli jsme totiž s týmem jednoho muže, naproti tomu my jsme předvedli kvalitní kolektivní výkon.

Branky: 13. Vlasák

Sestava: Petřík - Svárovský (87. Stočes), Ducho, Lomoz, Vlasák - Kozohorský (83 Sekýt), Fiala, Foltýn, L. Vostrý - Slezák (73. Chlumecký), Pouček

 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904