19.05.2013 22:53

SK Nový Knín - Prostřední Lhota 8:1 (4:0)

Rekordním vítězstvím skončilo další důležité utkání naší rezervy - derby s Prostřední Lhotou. Hosté, kteří nastoupili pouze v deseti lidech, zlobili jen v úvodu, po vstřelení prvního našeho gólu však rychle vypadli z role a my jsme vsítili osm branek, jednu hezčí než druhou. Hosté zkorigovali výsledek až v nastaveném čase, když se prosadili po zahraném rohovém kopu.

Úvod utkání patříl překvapivě mužstvu Pr. Lhoty, když jeho hráči hrozili hlavně po standardních situacích. Měli však naštěstí mušku notně vychýlenou, takže míč z jejich kopaček z uctivé vzdálenosti míjel konstrukci naší branky. Do vedení jsme se dostali asi v 15. minutě, když se do šestnáctky probil Fr. Sklenář, míč posunul na ještě lépe postaveného J. Poučka, který nás dostal do vedení. Po chvíli se trefil M. Mařík, když jeho tvrdá rána z hranice vápna zapadla k pravé tyči svatyně hostů. Stejný hráč zvyšoval takřka vzápětí, když ho na zadní tyči našel přesný centr F. Kukly, který se krásně uvolnil na pravé straně. Účet prvního poločasu potom uzavřel B. Rákosník, kterému nahrál přesným kolmým pasem M. Lomoz.

Do druhého poločasu jsme nastoupili se dvěma změnami v sestavě, na našem výkonu to ale nebylo znát a dál jsme si vytvářeli šance jak na běžícím pásu. Nejprve zkompletoval svůj hatrick J. Pouček, který  nás dostal do vedení už 6:0. Poté vstřelil snad nejkrásnější gól utkání J. Stracený, který se opřel do odraženého míče asi z 25 metrů a jeho bomba vymetla pavučinu v pravém horním rohu soupeřovy branky. Naše galapředstavení dokončil V. Sklenář, ke kterému propadl centr z pravé strany. Hosté dokázali dát gól naší Benfice až v nastaveném čase, když rozhodčí přehlédl jasný faul na našeho brankáře, kterému proto míč vypadl z rukou a atakující útočník ho zasunul za brankovou čáru.

Branky: 15., 52., 61., Pouček, 21., 28., Mařík, 68. Stracený, 77. V. Sklenář

Sestava: Petřík - Stránský, Buřič, Stracený, Lomoz (46, Stočes) - Kukla (71. Reisser), Vostrý, Rákosník, F. Sklenář - Pouček, Mařík (46. V. Sklenář)

Trenér Makovička: Naši příznivci čekali lehké utkání, jenže to vždy bývá ošidné, hrozí podcenění. Jsem rád, že jsme ho zvládli, i když nám soupeř samozřejmě pomohl tím, že nenastoupil kompletní. Hráči zápas doslova odmakali, měli chuť si zahrát fotbal a odměnou jim bylo osm gólu v síti soupeře a důležité tři body. Mým svěřencům jsem však vytkl vstřelený gól, který byl výsledkem ztráty koncetrace doslova v posledních minutách. Fotbal se má hrát na sto procent až do závěrečného hvizdu rozhodčího, stačí si vzpomenout na podzim, kdy jsme zcela zbytečně ztráceli body právě v této době.

(mak)

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904