23.11.2016 22:10

SK Nový Knín - SK Hostomice pod Brdy 5:3 (1:1)

Po několikahodinovém dešti se z hřiště u Kocáby stala bažina, přesto se hrálo a lépe se s těžkými podmínkami srovnali domácí Ševci. Hned první jejich útok skončil gólem, jenže pak hosté zatopili po kotlem, přidali na obrátkách a podařilo se jim skóre srovnat. Ovšem nástup do druhého poločasu jsme měli úchvatný, mezi 50. a 55. minutou jsme vstřelili tři góly! Do hry hosty dostal v 76. minutě V. Šebek, který střelou zpozda šestnáctky opět nádherným gólem snížil, aby jeho jmenovec Tomáš za necelých pět minut snížil na rozdíl jediné branky. Rozuzlení zabláceného dramatu přišlo v 88. miutě, kdy se prosadil střídající J. Stočes a stanovil tak, že body zůstanou doma. Výsledek znamenal, že jsme dnešního soupeře v tabulce přeskočili a přezimovat tak budeme na 14. místě.

Zápás pro domácí nemohl začít lépe než začal. Hned z prvního útoku totiž skórovali! Na levém křídle se v první minutě uvolnil L. Vostrý a střelou zpoza šestnácky využil těžkého terénu, zacílil na zadní tyč, gólman hostů se v bahně nemohl pořádně odrazit a míč mu zapadl do sítě. Jenže pro hosty to byl impuls ke zvýšení aktivity a vlastně až do konce prvního poločasu byli lepším týmem. My jsme vyráželi do ostrých protiútoků, ovšem ani jeden jsme neproměnili. Platí to zejména o šanci J. Poučka, který se asi ve 12. minutě dostal do šestnáctky, udělal kličku brankáři, jeho střelu ale na brankové čáře odvrátil jeden z obránců. Místo dvougólového náskoku takřka v zápěti hosté vyrovnali, kdy se k míči dostal před naší šestnáctkou T. Šebek a střelou k pravé tyči skóre srovnal.

Úvod druhého poločasu se nám avšak opět neskutečně povedl. Už v 50. minutě po skvělé kombinaci na pravé straně přišel ostrý přízemní centr do malého vápna, kde Š. Chlumecký zmátl jak obránce, tak i gólmana Kadeřábka, který sice míč zasáhl, jenže trefil našeho hráče, od něho se odrazil opět do těla hostomického brankáře a od něj putoval do sítě. Za dvě minuty po výměně míče na levé straně mezi L. Vostrým a R. Vlasákem druhý jmenovaný nezištně namazal J. Poučkovi, který se konečně po řadě týdnů trefil. Neutekly ani tři minuty a J. Pouček uplatnil zase svůj zabijácký instinkt, když vnikl do šestnáctky a zvýšil umístěnou střelou na 4:1. A po dalších dvou minutách mohl dovršit dokonce hatrick, jenže tak dlouho si richtoval míč na pravačku, až o něj zhruba na značce penalty přišel. 

Na konto hostů lze s uznáním poznamenat, že ani tento stav je nezlomil, dál bojovali, to se jim vyplatilo a zápas v poslední čtvrthodině hodně zdramatizovali. V 76. minutě se báječně trafil V. Šebek, který z hranice šestnácky nechytatelně trefll tyč a míč se odrazil za čáru domácí branky. A za čtyři minuty se znovu trefil střelec prvního gólu Hostomic. Hosté z úpatí Brd dál zlobili, jenže naštěstí dvě minuty před koncem střídající J. Stočes z protiútoku pečetil na konečných 5:3. Z bahna jsme tak doslova vydolovali velice důležité tři body!

Branky: 53., 54., Pouček, 1. Vostrý L., 50. vlastní, 88. Stočes

Sestava: Petřík - Kozohorský, Svárovský, Lomoz, Vlasák R., - Chlumecký, Fiala, Foltýn, Vostrý L., - Ducho (36. Slezák), Pouček (67. Stočes)

  

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904