12.04.2014 22:04

SK Nový Knín - Sokol Dobřichovice 2:0 (1:0)

Až ve čtvrtém jarním kole konečně poznali Ševci, co je to vítězství. S posledním týmem tabulky, se Sokolem Dobřichovice, vyhráli zaslouženě 2:0. Po prvním poločasu nevalné úrovně, kdy ale šli po brejku do vedení, se ve druhém zlepšili, zaslouženě šli do dvoubrankového trháku, aby zápas tentokrát bez problémů dovedli do vítězného konce.

Zápas začal náporem domácího mužstva, jenže střela P. Drechslera šla hned v druhé minutě po rohu z voleje vysoko nad konstrukci branky hostů.  Za chvíli zahrozil M. Lomoz, jenže míč měl na svou slabší pravou nohu, zkusil to proto šajtlí levačkou, jeho střela ale trefila jen záda beka Dobřichovic. Ty odpověděly brejkem, jenže osamocený Vašut zamířil těsně vedle pravé tyčky knínské branky. Pak hra upadla do průměru, vzrušení přinesla jen situace po narážečce a úniku A. Krmely, které ale zacílil daleko vedle svatyně hostů, a po chvíli po dobíhání dlouhého centru stejný hráč nákopem trefil horní stranu břevna dobřichovské brány.  Těsně před odehráním první půlhodinovky konečně udeřilo. Hosté odvrátili na půli hřiště útok zahráním míče do autu M. Lomoz ho rychle vhazováním vrátil do hry na P. Drechslera, který míč zleva zatáhl k brankové čáře, jeho centr našel B. Rákosníka a ten ze vzduchu pravou nohou dostal domácí tým do vedení.  Hosté ještě dalekonosnou střelou nastřelili Šlapákem břevno a také se po chvíli dožadovali po střetu Chlumeckého s Vašutem pokutového kopu, jenže bez úspěchu, a tak obě mužstva odešla do kabin za jednobrankového vedení Ševců.

Druhá půle vyzněla už pro domácí jednoznačněji. Jejich kvalita se stále více začala projevovat, vypracovali si mnohem více šancí a jednu z nich přetavili v gólový úspěch. To M. Lomoz se postavil k zahrávání rohového kopu, míč posadil na hlavu nabíhajícího M. Šustra, který z hranice malého vápna rozvlnil síť v hostující brance podruhé. To se psala asi 60. minuta utkání. Hosté se už na odpor nezmohli, jenže domácí hráči v duchu předešlých zápasů své příležitosti zase nedávali. Platí to hlavně o šancích v závěru utkání, kdy v posledních pěti minutách Ševci doslova zavraždili nejméně dvě vyložené situace. Nejprve střídající P. Vlk trefil jen nohy vyběhnuvšího gólmana Dobřichovic a posléze P. Drechsler po centru B. Rákosníka netrefil prázdnou branku.

Trenér Z. Makovička: Vítězství jsme potřebovali jako sůl, na našem mužstvu byla už cítit určitá deka. Proto ta nervozita v prvním poločase, po druhé brance z nás ale naštěstí spadla a herní projev se okamžitě zlepšil o několik desítek procent. Věříme, že nás to nastartuje na vítěznou vlnu a že se o lepší umístění ještě popereme.

Branky: 26. Rákosník, 60. Šustr

Sestava: Petřík – Krmela, Šustr, Chlumecký, Stočes  ( 71. Sklenář V.) – Sklenář F. (78. Vlk), Plot, Fiala, Lomoz – Rákosník, Drechsler

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904