03.09.2016 22:29

SK Nový Knín - Sokol Jedomělice 2:1 (pk)

Chvílemi až jednoznačné utkání jsme si zkomplikovali vlastně sami. Po prvním poločasu jsme měli vést s ohledem na vyložené šance rozdílem nejméně tří až čtyř gólů, jenže jsme je neproměnili, a tak o výsledku nejen této části, ale i celého zápasu rozhodl diskutabilní náš gól v poslední minutě prvního dějství. Hosté se představili jen jako houževnatě bránící se tým vyznávějící ve hře dopředu systém nakopávaných míčů a spoléhající se hlavně na standardní situace, kterých si ale moc nevytvořil. Z mála však vytěžil maximum, a tak o našich dvou bodech rozhodl rozstřel ze značek pokutových kopů, který jsme spravedlivě vyhráli díky trefě J. Stočese.

Stále bez zraněného Š. Chlumeckého a i P. Foltýna, který si plnil trenérské povinnosti ve Slávii Praha, jsme do utkání vstoupili aktivně, dobře jsme kombinovali a také si vytvořili nadějné příležitosti, které ale zůstaly bez užitku. Už v páté minutě dostal míč do šestnáctky P. Drechsler, měl dost času nechat si míč skočit, jeho střelu však hostující gólman D. Borský stačil vytěsnit na roh. Poté pronikl do šestnáctky P. Kozohorský, který ale svou šanci nedal. Naše snahy ovšem zmrazila sitauce už z deváté minuty, když hosté takřka z půlky zahrávali trestný kop J. Charvátem, dlouhý míč směřoval na zadní tyč, naši stopeří však doslova zamrzli, nechali hlavičkovat nabíhajícího hráče Jedomělic z hranice malého vápna, náš gólman stačil míč vyrazit, ale jen na nohu nikým nekrytého M. Jandy, který už neměl problém míč dopravit do naší sítě.

To se na našich hráčích chtíc nechtíc podepsalo, na jejich kopačky se vkradla nervozita, jenže soupeř na to vůbec nezareagoval, dál hrál těžkou údržbu a vlastně až do konce prvního poločasu naší svatyni prakticky vůbec neohrozil. Umožnilo nám to opět převzít aktivitu, jenže jsme své šance zahazovali jednu za druhou. Platí to zejména o hlavičce J. Stočese po centru P. Kozohorského, dorážce P. Drechslera po tvrdé střele L. Vostrého a také o střele P. Kozohorského, který dostal míč za obranu, jenže ten se mu svezl po kopačce a skončil v zámezí. Největší šanci k vyrovnání jsme měli v 38. minutě, když sudí nařídil pokutový kop za ruku hostujícího obránce, jenže P. Fialovi jedomělický brankář směr střely vystihl a míč přikryl. Vyrování jsme se však nakonec dočkali. Na hodinách už svitila poslední minuta poločasu, když se míč dostal k M. Lomozovi, který ho hlavou poslal do sítě hostující branky. Jedoměličtí hráči se ovšem na asistenta na pomězí hodně zlobili, že neodmával údajný ofsajd. Z našeho pohledu, ze střídačky, však nebylo možné posoudit, zda měli pravdu nebo ne.

Druhý poločas co do úrovně hodně zaostal za prvním. Hosté se sice snažili být více aktivní, ale stále dávali přednost prešovskému betonu než aktivnímu fotbalu. To nám hodně ztěžovalo situaci, i s ohledem na přibývající únavu bylo stále těžší se dostat do šestnáctky Jedomělic. Přesto se nám asi v šedesáté minutě podařilo vytvořit si stoprocentní šanci, za obranu dostal od R. Vlasáka skvělou přihrávku T. Slezák, jenže jeho technická střela minula z úctivé vzdálenosti levou tyčku hostující branky. Paradoxně gólovat mohli i hosté, jenže to by v 84. minutě B. Mrština musel mít lépe seřízeny miřidla, jeho střela šla vysoko nad naši branku. A tak zápas směřoval k nerozhodnému rozuzlení, které měl rozhodnout rozstřel ze značek pokutových kopů. V sérii prvních pěti exekutorů nebyl úspěšný z každé strany jeden hráč, v dašlím kole J. Stočes suverénně proměnil, zatímco jeho protivník nikoliv a tak jsme si zaslouženě připsali na své konto další dva body.

Branka: 45. Lomoz

Sestava: Petřík - Svárovský, Ducho, Lomoz, Vlasák - Kozohorský, Fiala, Slezák, Vostrý L., - Stočes, Drechsler (46. Pouček) 

 

 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904