21.10.2018 08:12

SK Nový Knín - Spartak Rožmitál p. Tř.4:3 (pk) (0:1)

S pátým týmem soutěže jsme odehráli zápas, před kterým bychom se dvěma body byli asi nespokojeni, po jeho konci jsme za ně však velešťastní! Po většinu zápasu jsme totiž tahali za kratší konec. Soupeř nás prověřil zejména ze standardek, které nám vyloženě nešly a po dvou z nich také dal i dva góly. My jsme ale nezměrnou bojovností nakonec doslova z minima vytěžili maximum, když v poslední minutě srovnával skóre z trestného kopu L. Vostrý na 3:3. Rozhodující rozstřel ze značky pokutového kopu, který následoval, jsme naštěstí zvládli a tak jsme brali velmi cenné dva body.

S jednou změnou v sestavě jsme začali ofenzívně, jenže většinou jsme útočili do plných, hosté vytvořili hluboký blok, který se těžko překonával. Přesto jsme málem gól dali, Adam Rada se uvolnil na levé straně, odcentroval, míč se mu svezl po kopačce a k překvapení všech trefil obloukem spojnici břevna a tyče Zrnovy branky! Takřka vzápětí jsme ale inkasovali. Rožmitálští kopali ze své pravé strany trestný kop, v šestnáctce jsme nepohlídali D. Straku a hosté se dostali do vedení dost lacino. Dál jsme dobíjeli rožmitálskou tvrz, často ale platonicky, střed zálohy zbytečně držel míč, takže hosté se stačili zformovat. A slepou uličkou byly také nakopováné míče, naši útočníci proti urostlým obráncům neměli vůbec šanci. Spartak hrál trpělivě, podařilo se mu několik rychlých protiútoků, naštěstí bez zakončení. A když jsme neproměnili naši největší šanci, kdy se na levé straně uvolnil R. Vlasák, přihrávkou pod sebe našel v pokutovém území úplně volného F. Sklenáře, který ale volil jen střelu při zemi, která trefila ležícího gólmana hostů, odcházeli jsme do šatny s jednobrankovým mankem.

Vstup do druhé půle se nám znovu nepovedl. Neuplynuly ani dvě minuty a prohrávali jsme už o dvě branky. Střelec prvního gólu dostal skvělou přihrávku mezi naše stopery, ti se báli faulu, nechali mu prostor a jeho střela skončilla v síti. V té době to vůbec nevypadalo na to, že bychom měli brát body. Naše hra byla nepřesná, pomalá, chyběl moment překvapení, což hostům hrálo do karet. Jenže se nám povedlo dvojnásobné střídání v 55. minutě, oba noví hráči naší hru rozhýbali a brzo přišlo snížení skóre. V 61. minutě M. Čálek nakopl míč za obranu hostů, kde se objevil F. Kukla a vydoloval nám naději. Jenže o tu jsme přišli vzápětí. Po rohu míč nepochopitelně propadl na zadní tyč, kde se ho zmocnil zcela volný Leitermann a pohodlně ho zasunul do naší branky. Znovu jsme spadli do letargie, z které nás dostala branka až asi deset minut před koncem, u které byl další střídající hráč. F. Stracený nebyl na hřišti ani minutu, utekl na své levé straně, jeho centrovaný míč F. Kukla ještě minul, za ním nabíhající R. Vlasák už ne a znovu jsme byli v naději. Na některých rožmitálských hráčích byl v závěru znát úbytek sil, jejich obrana už tak pevná nebyla, náš tlak rostl, až jsme se dočkali. A do třetice byl u toho další střídající hráč. Na hranici šestnácky šel do kličky D. Kadlečík, hostující bek ho podrazil a sudí správně nařídil trestný kop. K jeho exekuci se v 90. minutě postavil L. Vostrý a přesnou střelou vymetl pavučinu v pravé šibenici branky hostů.

K zahrávání pokutových kopů jsme tentokrát přistoupil v lepším rozpoložení než v Hořovicích, nedali jsme pouze jeden, když M. Čálek trefil bombou tyč. A protože hosté neproměnili dvě penalty, brali jsme šťastně dva body. 

Branky: 61. Kukla F., 81. Vlasák R., 90. Vostrý L

Sestava: Petřík - Jasz, Šustr, Čálek - Pytka, Sklenář (81 Stracený F.), Vostrý L., Vlasák R. - Slezák, Rada (55. Kukla F.) - Stočes (55. Kadlečík)

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904