01.09.2016 14:51

SK Nový Knín - TJ Jíloviště 1:3 (0:2)

Obě mužstva, naše i soupeře TJ Jiloviště, účastníka středočeského přeboru, k pohárovému zápasu nastoupila v silně kombinovaných sestavách, chvílemi se ale hrál pěkný fotbal. O konečném výsledku rozhodla zejména mnohem lepší koncovka hostů, kteří své šance na rozdíl od nás proměnili a tak po výsledku 1:3 postupují do dalšího kola. 

Chování některých našich hráčů snad ani nelze nazvat morálkou, přístup k fotbalu asi mají někde lepší hráči čtvrté třídy než někteří naši mistři světa, omoleta. I když se o zápasu vědělo už více než týden, některým nestálo zato se ani včas omluvit! Proto se na poslední chvíli sháněli náhradnící, takže se nakonec asi deset minut před zahájením podařilo slepit jakéž takéž mužstvo, které v úvodu bylo překvapivě lepší a blízko gólu byl hlavně P. Kozohorský, jenže svůj průnik v gól nepřetavil. Pak se přeci jenom začala projevovat vyspělost hostujích hráčů, kteří se lépe pohybovali a byli také přesnější v příhrávce. Nestárnoucí M. Jiráň (ročník 1969) ještě asi v 22. minutě prováhal správný okamžik, když byl před naší brankou zcela sám, po chvíli se však už nemýlil M. Wágner a hosté šli zaslouženě do vedení. A když P. Pazderka zboural M. Jiráně, sudí správně nařídil pokutový kop, který střelou k tyči proměnil faulovaný hráč.

Zdálo se, že je o výsledku rozhodnuto, jenže naši hráči se stmelili a odehráli pak velice dobrou půlhodinku. V rámci ní, přesně v 56. minutě utkání, jsme přředvedli pěknou akce na levé straně, následovala přihrávka před branku na T. Slezáka, který zakončoval zcela sám do prádné branky. Ještě před tím, na konci prvního poločasu, jsme ovšem nejméně dvakrát mohli skórovat, jenže právě v koncovce byl asi největší rozdíl mezi oběma mužstvy. Nejprve po hlavičce P. Drechslera se do úniku dostal J. Stočes, jenže ten sám před gólmanem místo umístěné střely bezmyšlenkovitě volil ránu jako z děla, která ale jen trafila vyběhnuvšího brankáře Jíloviště a od něho míč putoval do zázemí. Po chvíli, těsně před půlí, se do vyložené šance dostal ještě R. Vlasák, ten sice tentokrát volil technickou střelu, byl ale na štíru s přesností, míč minul jak gólmana, tak i konstrukci branky hostů. Naše snažení pak ukončil V. Janoušek po uplynunutí dvou třetin zápasu, když po rohu se šťatně trefil, ovšem za přispění teče jednoho z našich bránících hráčů. Zápas se pak dohrával prakticky ze setrvačnosti.

Branky: 56. Slezák

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904