07.11.2016 09:52

SK Nový Knín - Union Cerhovice 1:2 (pk) (0:0)

Hosté sice měli míč častěji na svých kopačkách, my jsme však byli mnohem nebezpečnější v šestnáctce. Teprve pátou šanci jsme ale až proměnili, když jsme šli do vedené po skvěle zahraném trestném kopu. Soupeř pak hru hodně zjednodušil a asi tři minuty před koncem vyrovnal. O výsledku tak rozhodly kopy ze značky pokutového kopu, které jsme opět prohráli.

Jako by si domácí borci v zelenobílém vzali příklad z ligového mužstva vyznávajícího stejné barvy, do utkání jsme vstoupili s elenám a už ve druhé minutě jsme překvapili hosty gólovou akcí, na jejímž konci byl v útoku opět hrající J. Ducho. Zhruba na značce pokutového kopu měl zcela osamocený dostatek času zamířit a zeptat se gólmana: Kam to chceš? Jenže se ukvapil a jeho nepříliš prudká střela mířila jen do připravného brankáře hostů, který míč vyrazil na roh! Hosté pak byli v poli iniciativnější, jenže jen po šestnácku, a pokud zakončili, tak dost nepřesně. Další gólovou akci si asi v 25. minutě vypracoval J. Pouček, který na levé straně obral beka o míč, vnikl do šestnácky, ze dvou protihráčů udělal statisty, ocitl se sice z úhlu před gólmanem, ale svou akci měl korunovat jednoznačně gólem! Míč se mu na vlhkém trávníku však svezl po kopačce, trefil ho proto místo vnitřním nártem vnějším a střela skončila mimo konstrukci branky.

Také ve druhém poločasu hosté byli častěji na míči, jenže většinou bez nebezpečného zakončení. Naši hráči však jim ve hře dobře sukundovali, rozdíl asi deseti míst v tabulce nebyl vůbec znát! V 55. minutě se mohl znovu radovat J. Ducho, když k němu propadl míč, zprvní vystřelil, jenže kulatý nesmysl k naší smůle jen orazítkoval tyčku hostující branky! Asi za deset minut se mohl do zápisu utkání dostat Š. Chlumecký, který si naběhl na centr z tretného kopu, jenž zleva zahrával L. Vostrý. Ve výskoku se dostal nad cerhovické bránící hráče, jenže z malého vápna jeho hlavička mířila jen těsně mimo konstrukci branky. Gólové parametry měla i střela P. Foltýna asi z dvaceti pěti metrů směřující do pravé šibenice, jenže gólman L. Altman své mužstvo opět podržel. Herní převaha hostů byla spíše platonická, měli dvě, tři nebezpečná zakončení, jenže netrefili pořádně branku, jednou zaúřadoval náš gólman.

A tak přišla 75. minuta, faul u domácí střídačky, k zahrávání se opět postavil L. Vostrý, svou levačkou poslal do šestnáctky skvělý centr, na který si naběhl J. Svárovský a ten konečně rozvlnil síť za zády cerhovického brankáře. Hosté po vstřelení gólu hru hodně zjednodušili, nakopávali dlouhé míče na své dva hroty, my jsme se bohužel tomu nepřizpůsobili, dál jsme chtěli hrát otevřený fotbal a to se nám nakonec vymstilo. Na světelné tabuli naskočila 87. minuta, tradiční exekutor L. Vostrý zleva zahrával trestný kop, až na dva naše hráče se do šestnácky vysunuli všichni Ševci, jenže hosté střelu J. Ducha zblokovali, okamžitě ho nakopli na kapitána R. Fulína, ten s ním vnikl do vápna, M. Petřík střelu sice vytáhl na tyč, naši bránící hráči ale doslova zkameněli a dovolili tak stejnému hráči odražený míč dorazit do prázdné branky.

Rozstřel ze značek pokutových kopů se nám opět nepovedl, tentokrát ve čtvrté sérii selhal J. Stočes, který před kopem uklouzl, takže míč letěl vysoko nad branku. Do tabulky jsme si tak připsali jen bod a hosté dva, čímž se vyšplhali už na čtvrtou příčku tabulky naší soutěže.

Branka: 75 Svárovský

Sestava: Petřík - Kozohorský, Svárovský, Chlumecký, Vlasák - Slezák (46. Stočes), Fiala, Foltýn, L. Vostrý - Ducho, Pouček

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904