15.04.2018 07:31

SK Nový Knín - Viktorie Vestec 4:1 (2:1)

Po velmi dobrém výkonu jsme herně, ale především výsledkově jasně předčili svého dalšího soupeře - Viktorii Vestec. Nikdo by se přitom nemohl divit, kdybychom už v prvním poločase vedli o tři čtyři góly, nastřeli jsme dvakrát kostrukci branky, jenže po jednom z mála protiútoků hosté srovnali. Naštěstí jsme stačili těsně před odchodem do šaten znovu jít do vedení. O výsledku rozhodla naše větší touha po vítězství, rovněž ve druhé půli jsme se tlačili do útoku a soupeř dělal chyby. Po jedné z nich jsme proměnili pokutový kop a výhru jsme ještě potvrdili asi deset minut před koncem. 

Naši hráči od samého úvodu hýřili pohybem a svého soupeře přehrávali. Na pomalejší obránce Vestce platila zejména rychlost T. Slezáka, kterému také patřila první šance, když jeho ránu vyrazil gólman hostů mimo konstrukci své branky. Po chvíli stejný hráč unikl J. Novotnému, bývalému reprezentantovi a hráči Sparty, tentokrát se jeho střela mezi tyče ale nevešla. Vzruch vyvolala situace asi ve 10. minutě, když hostující obránce evidentně hrál vleže na hranici malého vápna rukou, sudího píšťalka však zůstala němá. A tak uplynula první dvacetiminutovka a my jsme se už konečně mohli radovat. Po závaru před brankou, kdy jsme nastřelili tyč, jsme dál vytvářeli tlak, který vyvrcholil další šancí. J. Novotný ji odvracel nedůsledným odkopem, míč poslal jen před šestnáctku, přímo na kopačky dobíhajícího L. Vostrého, který nás dostal utěšenou střelou zaslouženě do vedení. 

Naši hráči byli dál při chuti. M. Tomeček hlavou nastřelil břevno, míč se odrazil k brankové čáře a odtud se vrátil opět do hry. Rozhodčí nejprve ukázal na středový bod, na základě signalizace asistenta však svůj verdikt odvolal a branku neuznal. Jak fotbal dokáže být krutý, se opět potvrdilo asi v 38. minutě. Hostům ke srovnání totiž stačilo opravdu málo. Snad po první střele na branku po útoku po naší pravé straně a dorážce P. Hornátem vyrovnali! Naštěstí to Ševce nepoložilo, jako v řadě zápasů na podzim, a výsledkem byla akce P. Kozohorského na pravá straně, po jehož centru nám vrátil vedení s chutí hrající M. Tomeček.

Také v druhém dějství jsme pokračovali v aktivní hře, hostům, i když vystřídali hned dva hráče, se stále nedařilo prosadit se. Šancí sice ubylo, hráli jsme obezřetnějši zejména v obraně, kde hru dirigovali oba zkušení stopeři, přesto jsme využívali každé příležitosti k zaútočení. To se potvrdilo v 59. minutě, kdy T. Slezák ještě z rychlého protiútoku nedal, k odraženému míči se dostal M. Tomeček, J. Novotný ho podrazil - jasná penalta! K její exekuci se postavil L. Vostrý a střelou k pravé tyči zvýšil už na rozdíl dvou branek. Závěr utkání jsme si už pohlídali, hosté vypadali, že jsou s výsledkem smířeni, k ničemu vážnějšímu se nedostali. My jsme ještě výhru potvrdili druhou brankou M. Tomečka, a tak jsme si připsali druhé vítězství v řadě.

Branky: 19., 59. Vostrý L., 41., 79. Tomeček

Sestava: Petřík - Vostrý K., Šustr, Ducho, Vlasák R. - Durdil, Kozohorský (46. Chlumecký), Foltýn, Vostrý L. - Slezák (67. Stočes), Tomeček

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904