15.04.2013 07:11

SK Nový Knín - Vonoklasy 2:1 (2:0)

V sobotu přijel na hřiště do Nového Knína soupeř, který se v případě úspěchu mohl domácím v tabulce přiblížit, TJ Sokol Vonoklasy. Hosté dorazili s velezkušenou sestavou, domácím chyběl tvůrce hry Bouška. Především v první půli měli domácí výraznou převahu, kterou však dokázali přetavit jen ve dva góly. Druhá část se Ševcům tolik nepovedla a nakonec „utrpěli“ těsné vítězství 2:1 a to hosté dohrávali po vyloučení Vávry v deseti.

Začátek utkání byl ve znamení náporu domácích. Hosté, především v obraně, nestíhali zachytávat náběhy domácích křídel a útočníků a bylo jen otázkou času, kdy se Ševci prosadí. Dočkali se ve 12. minutě. Plot rozehrál rohový kop na zadní tyč, kde si na něj počkal Tomeček, z voleje nejprve trefil dobře postaveného Blažeje, ale opakovačka již propadla až k Chlumeckému, který balón dotlačil do sítě – 1:0. Hosté se pokusili odpovědět za nedlouho průnikem Měchury a jeho ostrým centrem, který Weber dokázal vyrazit. To však bylo poslední nebezpečí ze strany Vonoklas, jejichž hru tvořila jen dvojce Burian – Tsonev. Zbytek poločasu se odehrál v blízkosti brankáře Blažeje. Ševci opět potvrzovali, že góly budou dávat jen bojovností a tlakem. Postupně zahodili, s výraznou „pomocí“ Blažeje, své šance Drechsler, Sklenář a Krmela. Ve 25. minutě se mohli radovat domácí znovu. Sklenářovi se podařilo překonat Blažeje a obránce ve snaze odkopnout míč z brankové čáry připravil tutovku Drechslerovi, ten nezaváhal a zvýšil – 2:0. Po této brance hosté výrazně přitvrdili a sudí začal tahat jednu žlutou kartu za druhou. Přes velký tlak už domácí další gól do poločasu nepřidali.

Druhá půle už bohužel nebyla z pohledu domácích tak aktivní a při mnoha chybách v rozehrávce ve středu pole se hosté z Vonoklas dostávali do poměrně nebezpečných brejků. Hosté byli velmi aktivní a odměnou jim bylo snížení již v 50. minutě. Po rohovém kopu se prosadil nehlídaný a osamocený Tsonev – 2:1. Na kopačky domácích se vkradla nervozita a hosté pocítili možnost na srovnání výsledku. Ze zvýšené aktivity však vytěžili jen trefenou spojnici břevna a tyče Weberovy brány po dalším rohovém kopu. Čím více se blížil konec zápasu, tím více ztráceli hosté nervy a přibývalo hodné ostrých zákroků, především na Ducha a Plota ve středu hřiště. Výsledkem této tvrdé hry byla druhá žlutá karta pro hostujícího Vávru v 75. minutě. Zbytek zápasu se již odehrál v dostatečné vzdálenosti od domácí brány. Ještě v poslední minutě mohl výsledek zkrášlit střídající Stránský, ale jeho nepovedená střela padla na nohu ještě lépe postaveného Drechslera, kterého famózním zákrokem vychytal Blažej.

„Byli jsme si vědomi důležitosti dnešního zápasu, pokud chceme mluvit o získaných bodech z Petrovic, museli jsme je dnes potvrdit dalšími třemi body. To se nám nakonec povedlo, ovšem výkon ani skóre určitě nebylo optimální. První půli jsme měli vyhrát větším rozdílem a druhý odehrát v klidu, což se nám nepodařilo. Druhý poločas jsme sehrali špatně a zbytečně nervózně“, svěřil se po zápase trenér Stracený.

Série důležitých záchranářských utkání zakončí Ševci příští týden v sobotu od 17:00 na hřišti ve Slaném.

Nový Knín: Weber – Šustr, Chlumecký, Tomeček, Vlasák – Krmela, Ducho, Plot – Fiala (80. Stránský) – Drechsler, Sklenář F. (60. Hrubý)

Vonoklasy: Blažej – Boubín, Veselý, Červený, Gunther, Burian, Tsonev, Vávra, Měchura, Sladký, Baubín. Střídal: Pešata

Branky: 12. Chlumecký, 25. Drechsler – 50. Tsonev

ČK: 75. Vávra (Vonoklasy)

Rozhodčí: Baroch – Svoboda, Šmejkal

(web)

Foto zde.

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904