18.03.2013 15:04

SK Nový Knín – Všenorský SK 3:6 (1:3)

Úvodní jarní domácí zápas Ševců se odehrál v azylu umělé trávy na Spartaku Příbram. Hosté přijeli v plné sestavě včetně několika borců s ligovými zkušenostmi. Kdo chtěl vidět hodně branek a opravdu se fotbalem bavit, musel dát přednost utkání těchto dvou týmů před teplem domova. Stejně jako na podzim padlo 9 branek. Ač tomu konečný výsledek příliš neodpovídá, domácí sahali po bodovém zisku.

Začátek zápasu byl ve znamení hostujícího držení míče a pozorné obrany ševců. Všenory se především opíraly o kvalitní rozehrávku Novotného, rychlonohých křídel bratrů Hrdličků a zakončujícího Zelenky. V obraně vše jistil další exligový hráč Müller. Není tak náhodu, že první šanci měli hosté, když se do vápna probil Zelenka, ale trefil jen dobře postaveného Webera. Následoval rychlý protiútok a Drechsler využil pozdního a nedůrazného vyběhnutí Bezkočky a poslal domácí do vedení – 1:0. Z vedení se domácí dlouho neradovali. Hrdlička přetlačil u autové čáry Vlasáka a předložil míč Novotnému, který měl na vápně dostatek času i prostoru přesně zamířit a rozvlnit síť – 1:1. Následovala opět zvýšená aktivita Všenor, která byla korunována přesným centrem na zadní tyč, kde si Zelenka poradil s Chlumeckým a (jak sám s oblibou říká) dal další krásný gól ze dvou, ze tří metrů – 1:2. V závěru poločasu ještě Drážný našel nechtěně, ale přesně opět Zelenku a ten poslal míč do sítě potřetí – 1:3.

Do druhé půle nastoupili domácí již bez respektu ke zkušenějšímu soupeři a přestože Všenory měly míč častěji pod kontrolou začali i Ševci vystrkovat růžky. Ovšem přes konsolidovanou obranu se jim nedařilo zakončit. Až v 65. minutě se k odraženému míči dostal Plot a technickou střelou ještě vykřesal domácím naději – 2:3. I zkušení hosté znervózněli a snažili se soustředit spíše na bránění výsledku. Jejich brejky však byly stále nebezpečné, ale buď včas zasáhla obrana Ševců, nebo si se střelcem dokázal poradit Weber. Deset minut před koncem se do útoku posunul i stoper Tomeček. Ten si naskočil na milimetrový centr Ducha a vyrovnal na 3:3. Po tomto gólu však bohužel aktivita domácí směrem dopředu opět výrazně ochabla a Všenory dokázaly strhnout vedení zpět na svoji stranu. Nejprve se prosadili křižnou střelou na zadní tyč z rohu velkého brankoviště – 3:4. Domáci pak ve snaze o další vyrovnání vrhli vše do útoku, což byla voda na mlýn hostům. V 90. minutě opět nechali domácí čas i prostor na přípravu střely Drážnému a ten se trefil přesně za tyčku – 3:5. A aby toho nebylo málo, tak v nastaveném čase namazal Chlumecký na brankoviště hostujícímu útočníkovi a jeho tečovaná střela skončila opět za zády bezmocného brankáře – 3:6.

„Do utkání jsme šli s tím, že můžeme pouze získat. Proti tak zkušenému a kvalitnímu týmu je základem především pevná obrana. To se nám až do první obdržené branky dařilo a hosté si víceméně nevytvořili větší příležitost. Nakonec svou nedůsledností jsme umožnili hostům vstřelit 3 branky. Druhá půle byla z naší strany mnohem lepší. Až do vyrovnání si myslím, že jsme byli lepším týmem. Pak se opět projevila zkušenost soupeře a nezkušenost naše, kdy jsme soupeře nechávali na dostřel brány příliš volné a ti si s tím dokázali poradit“, řekl k utkání asistent Bakos.
Ševci v příštím kole zajíždějí k dalšímu těžkému utkání, a to na horkou půdu do Tuchlovic, kde hrají v sobotu 23.3. od 15:00.

Nový Knín: Weber – Šustr, Chlumecký, Tomeček, Vlasák – Krmela, Bouška, Ducho, Fiala (89. Vostrý K.),  – Drechsler (35. Plot), Lomoz (70. Sklenář)
Branky domácích: Drechsler, Plot, Tomeček
Rozhodčí: Procházka – Nepovím, Němeček

(web)

 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904