11.09.2016 18:50

SK Votice - SK Nový Knín 4:1 (0:0)

První poločas vůbec nenaznačoval, že bychom měli mít ve Voticích problémy. Úvod patřil nám, jenže jsme nedali dvě slibné příležitosti. Potom jsme se přizpůsobili domácímu silovému fotbalu, utkání se rozmnělnilo do řady soubojů, jejichž posuzování vyvolalo často vzrušení. Ve druhém poločasu nás potom srazily tři penalty, které vlastně rozhodly o výsledku. 

Do utkání jsme vstoupili svou kombinační hrou, domácí tým jsme jasně přehrávali a už v 8. minutě jsme si vytvořili slibnou příležitost, když na levé straně unikl L. Vostrý, míč nacentroval na hlavu nabíhajícího J. Stočese, jenže jeho prudká hlavička asi z deseti metrů jen minula těsně pravou tyčku votické branky. Další pěkná akce následovala asi za pět minut. M. Lomoz přihrávkou za obranu vyzval k úniku T. Slezáka, který sběhl zleva do šestnáctky, z křižujícího stopera udělal statistu díky zasekávačce, míč předložil před šestnáctku opět nabíhajícímu J. Stočesovi, kterého dělovka šla znovu mimo konstrukci domácí branky, tentokrát asi půl metru nad břevno. Domácí tým jakoby byl zaskočen z naší hry, míče jen nakopával, postupně ale přitvrdil a to na nás platilo. Zejména když rozhodčí některé zákroky jako nedovolené neposoudil. Citujeme oficální zápis před udělením žluté karty J. Duchovi právě z této doby. "Udělena za kritiku rozhodčího s výrokem: "To už si ze mě snad děláš srandu". Hráč pronesl výrok asi 5 metrů od středové čáry, reagoval na faul v blízkosti pokutového území domácího družstva, který jsem jako nedovolený neposoudil." Náš komenář: Faul je nedovolený zákrok, tudíž jako takový se měl pískat. Neexistuje dovolený faul! Popsat takto danou situaci nesvědčí o tom, že rozhodčí zvládá základní pravidla fotbalu.

Nic to ale nemění na tom, že naše mužstvo se nechalo rozhodit, přestalo se soustředit na fotbal, ale domácí hráči, z nichž většina přípomínala spíš ragbisty než fotbalisty, dál předváděli zoufalý výkon. Kvalita tak v této části upadla do podprůměru. Zapadla do toho situace asi deset minut před koncem, když se do úniku dostal domácí útočník M. Voráček, který vůbec nevěděl co s míčem a jeho neslaná nemastná střela skončila takřka u rohového praporku, ač běžel sám na našeho gólmana!

Ve druhém poločase se začaly dít věci! Během 14 minut byly na nás nařízeny tři pokutové kopy! První v 64. minutě (citát ze zápisu): "za bezohledné vražení hráče č. 19 do hráče č. 3 do oblasti hrudníku v souboji o míč s udělením osobního trestu v podobě žluté karty." Skutečnost byla taková, že domácí tým zahrával trestný kop asi z 35. metrů, náš golman (inkriminované číslo 19) si šel pro centrovaný míč, musel se prodírat přes hradbu těl, zboural přitom několik hráčů, včetně našich. Běžně se taková situace posuzuje jako bránění ve hře gólmanovi, sudí tentokrát viděl jen údajný zákrok na domácího beka! Exekutorovi sice Míša střelu vyrazil, jenže pod nohy zahrávajího J. Štejmara, který dorazil míč do sítě a tak dostal Votice do vedení.

Důvod odpískání druhé panalty v 71. minutě sudí v zápise popsal takto: za nedbalé hraní rukou z nedostatečné předvídavosti hráče  č. 12 bez nutnosti udělení osobního trestu. Opět náš komentář: domácí hráč centroval zleva takřka od brankové čáry, Pavel Kozohorský (č. 12) stojící od něho dva až tři metry se otočil bokem, přičemž obě ruce měl u těla, míč ho z boku trafil a odtud se odrazil do zámezí. V tomto případě se pravda ukázala, Michal střelu bezpečně vyrazil.

Rozhodující situace zápasu, která definitivně určila ráz utkání, se odehrála v 78. minutě. Domácí hráč unikal po pravé straně, vnikl do šestnáctky, míč si předkopl, J. Ducho u něho byl dřiv, nártem si ho pokryl, dobíhající útočník mu teatrálně přepadl přes bok a rozhodčí opět k šoku hostů ukázal na značku pokutového kopu, našemu hráči navíc ukázal druhou žlutou a tím i červenou kartu. Naposledy citace ze zápisu: "za bezohledné podražení soupeře ze strany v souboji o míč hráčem č. 11 hráče č. 10! Evidentě sudí viděl situaci opět zcela jinak než my.

Po proměnění této penalty už nebylo o co hrát, v deseti, v hrozném horku, s psychikou na dně, jsme už síly na obrat v žádném případě neměli. Spekulovat na téma: co kdyby, nemá cenu. Sportovně je nutné přiznat, že jsme si zápas do značné míry prohráli sami, když jsem se asi od poloviny prvního poločasu přestali věnovat hře, reagovali jsme mnohdy zbytečně podrážděně na ostré souboje. Z průběhu utkání z Vestce jsme se, zdá se, nepoučili, věřme, že se tak stane po zápase ve Voticích.

Branka: 85. Foltýn

Sestava: Petřík - Vostrý K., (67. Chlumecký), Ducho, Lomoz, Svárovský - Kozohorský (85. Sekýt), Foltýn, Fiala, Vostrý L. - Slezák, Stočes (46. Pouček)

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904