09.10.2016 22:14

Sokol Klecany - SK Nový Knín 4:1 (2:1)

Utkání venku nám evidentně zatím nesvědčí a do třetice jsme si jaké hosté znovu připsali vysokou prohru 1:4, tentokrát v Klecanech.

S L. Slámou v brance místo nemocného M. Petříka, v obraně chyběl dovolenkují se J. Ducho, to byly změny proti minulému utkání. Na i přes deštivé počasí velice dobrém, navíc velkém hřišti, ovšem před slaboučkou návštěvou jsem začali pasivně, domácí tým si vytvořil hned od úvodu převahu, kterou vyjádřil poměrně brzkou brankou, když se v 9.  minutě prosadil J. Loskot, ke kterému propadl míč po několika našich nepovedených odkopech. Domácí sice nepředváděli bůhví jaký výkon, přesto to na naše hráče stačilo. Je nutné dodat, že jim k tomu pomohlo i poněkud zvláštní, spíše basketbalové posuzování kontaktů našich hráčů s protihráči. Stačil nepatrný kontakt rukou bez toho, že by se do soupeře strčilo a už sudí pískal trestný kop, co víc, v těsné blízkosti hranice šestnáctky. Takto domácí tým kopal hned tři trestné kopy, více než jednu nastřelenou tyčku z toho však nevytěžil. 

My jsme se začali prosazovat až asi po půlhodině utkání. Několikrát jsme podnikli nebezpečný protiútok, chyběla však finální příhrávka. Ta se povedla až v 39. minutě, když J. Svárovský pasem za obranu našel T. Slezáka, který svůj únik proměnil a vyrovnal. Jenže z vedení jsme se dlouho neradovali. Neuteklo ani pět minut a tentokrát zaúřadoval první asistent, který signalizoval hlavnímu podle zápisu úmyslné hraní rukou v pokutovém území M. Lomoze. Následovala penalta, za tento "úmysl" dle pravidel by měl ale navíc náš hráč dostat žlutou kartu, nestalo se tak. My jsme žádný pohyb vůči míči neviděli, stejně jako jeden z domácích prokřehlých diváků, který situaci viděl mnohem blíž a přišel nám to s omlouvou říct...

Po proměněné penaltě šli domácí do druhého poločasu uklidněni s jednobrankovým náskokem. Nikam nespěchali, jenže ani my jsme nepředváděli nějakou modernu. Jestliže v prvním poločase hlavním důvodem, proč jsme se nedostávali do hry, byla někdy až nepochopitelná nepřesnost v přihrávkách, ve druhém jsme k tomu přidali ještě chybějící moment překvapení. Měli jsme sice asi míč častěji na kopačkách, jenže přihrávky směřovaly většinou do stran a co je horší, často i zpátky, takže jsme hráli vždy do plných. O utkání rozhodla 51. minuta, kdy jsme domácí vybídli ve středovém kruhu po špatné rozehrávce přímo na kopačky klecanského hráče k protiútoku, ani jsme ho až k vápnu natakovali a ten měl dost času přihrát spoluhráči do dalšího gólového zakončení.

Do konce zápasu se obraz hry nezměnil, my jsme se utápěli ve složitém fotbalu takřka nevedoucímu k zakončení, domácí čekali na naše chyby, které přicházely, podařilo se jim nakonec proměnit už jen jednu šancí. A tak pokračujeme v bídě venkovních utkání.

Branka: 39. Slezák

Sestava: Sláma - Chlumecký (52. Sekýt), Lomoz, Svárovský, Vlasák - Kozohorský, Foltýn, Fiala, Vostrý L. (65. Stočes) - Pouček, Slezák

 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904