24.10.2016 12:08

Sokol Vraný - SK Nový Knín 5:0 (2:0)

Paradoxně po snad herně nejlepším venkovním zápase jsme utržili nejvyšší venkovní porážku. Vytvořili jsme si snad více střeleckých šancí než za všechny venkovní zápasy sezóny dohromady, v poli jsme byli domácím vyrovnaným, chvílemi dokonce i lepším celkem, jenže jsme na rozdíl od nich své šance neproměňovali. A tak přišla lekce z efektivity a hořký konec v podobě pěti utržených branek.

Na světelné tabuli skočila jednička a už se měnilo skóre zápasu. Přišla naše bohužel už typická ztráta míče na venkovních hřištích v nebezpečném prostoru, rychlý nákop za obranu, naši stopeři přestali hrát v domnění, že je ofsajd, jenže praporek asistenta zůstal dole (zda opravněně, či nikoliv, nebylo možné z lavičky hostů posoudit) a domácí tým šel pohodlně do vedení. Jenže ani ne za dvě minuty mohlo být skóre vyrovanané. Na levé straně se uvolnil tentokrát s chutí hrající J. Pouček, vběhl do šestnáctky a tváří v tvář domácímu gólmanovi vystřelil na zadní tyč. Na jaře tyto příležitosti snadno proměňoval, tentokrát míč ale už překonaný M. Kudrna snad očima vytlačil mimo konstrukci branky. Místo radosti přišel po chvíli další šok. Neuteklo ani deset minut, znovu ztráta míče v kruhu, rychlé přenesení hry na pravé křídlo a pro Rijada Hadžiče opět nebylo problém překonat M. Petříka.

Ke cti našeho mužstva je nutné uvést, že zbraně po tomto doslova hororovém začátku nesložilo. Chvílemi naši hráči předváděli na skvěle připraveném hřišti svůj líbivý kombinační fotbal, který ale ovoce zatím nenese. Gólem si zasloužily skončit zejména šance opět J. Poučka, kterého pumelice z hranice vápna minula těsně tentokrát pravou tyčku, a zejména pak P. Fialy. Ten se dostal do zakončení po nádherné kombinaci na pravé straně, kdy se uvolnil Š. Chlumecký, od brankové čáry našel svého spoluhráče ze zálohy zhruba na puntíku pokutového kopu, jenže jeho střelu mířící do sítě obětavě vyrazil jeden z domácích beků.

V úvodu druhého poločasu jsme navázali na výkon z konce prvního dějství. Nejblíže ke vstřelení gólu jsme přitom byli při zahrávání trestného kopu M. Lomozem, který asi z 25. metrů míč zatočil přes zeď, jenže znovu domácího gólmana zastoupil jeho spoluhráč, který na poslední chvílu přečetl úmysl exekutora, rychle se vrátil a střelu odvrátil z brankové čáry.  

Popisovat sitauci, která předcházela podle nás rozhodujícímu gólu zápasu, je snad zbytečné. Dostali jsme ho opět po zbytečné ztrátě ve středu hřiště, rychlém přenesení těžiště hry před naší šestnáctku, kde byl na chvíli sám M. Kaválek, míč mu sedl na přímý nárt, takže na naši bránu vyslal ne příliš umístěnou, ale velice tvrdou střelu, která bohužel před naším gólmanem zaplavala, takže Michal nestačil na změnu letu zareagovat a od jeho prsou se odrazila do sítě. Potom se do své třetí gólové šance znovu dostal J. Pouček, jenže vstřelit branku mu přáno opět nebylo. Sám před brankářem tentokrát zprava volil střelu na přední tyč, kterou si ale gólman Vraného pohlídal a míč vyrazil do zámezí. 

Konec utkání se už dohrával za naší rezignace, domácí často chodili do přečíslení díky jednoduchému fotbalu - nákop na křídlo, centr a střela. A navíc často dostáváme góly, jako byl ten čtvrtý, doslova po haluzi. Domácímu hráči se vůbec nepovedla střela na branku, ta mířila snad na rohový praporek, jenže ve směru letu míče stál osamocený T. Hadač a ten ho dorazil do prázdné brány. Poslední gól padl z penalty za vymyšlený faul, který sudí v zápisu popsal jakou hrubou hru našeho hráče. Ovšem R. Vlasák soupeři míč čistě bez zvednutí nohy vypíchl, ten mu ale pak přes ní přepadl, a to sudí viděl jako hrubou hru! A tak jsme po sice líbivém, ale evidentě málo účinném fotbalu utržili vysokou porážku. Bohužel fotbal se na krásu nehraje, hraje se na góly, a ty jsme tentokrát nedali a nedali bychom je snad ani kdyby se hrálo až do tmy.

Sestava: Petřík - Svárovský, Lomoz, Ducho (46. Stočes), Vlasák - Chlumecký, Fiala, Foltýn, Kozohorský - Pouček, Slezák

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904