15.11.2015 23:28

Spartak Příbram B - SK Nový Knín 1:3 (1:3)

Za značného vichru a na místy podmáčeném terénu uzavřelo naše první mužstvo podzimní sezónu výhrou nad dalším nováčkem soutěže, rezervou Spartaku Příbram. Vše podstatné se událo v prvním poločasu, kdy padly všechny čtyři branky, druhé dějství se vlastně už jen dohrávalo, my jsme hru kontrolovali, domácí tým se nezmohl na kloudnější akci.

Začátek měli lepší Spartakovci, ovšem bez zakončení. Nám se povedla vlastně první akce, a to už v desáté minutě, kdy se konečně podařilo skórovat T. Slezákovi. V šestnátce se k němu dostal míč, Tomáš měl dostatek času na střelu, kterou umístil asi z deseti metrů k přední tyči. A za tři minuty jsme vedli už o dva góly. Naši hráči předvedli na levé straně akci na jeden dotek, do úniku se dostal L. Vostrý, od brankové čáry odcentroval, na hranici vápna našel hned dva nabíhající spoluhráče, P. Foltýn byl u míče dřív než T. Slezák a nechytatelnu střelou zacílil do černého.

Poté jsme opět polevili, domácí mladý tým toho využil a po rohu, kdy jsme na přední tyči neobsadili volného hráče, snížil na jednobrankový rozdíl. M. Petřík sice jeho střelu vyrazil, jenže před J. Krejču, který míč zasunul do sítě naší svatyně. Zápas v té době byl na vážkách, za povětrnostních podmínek, které v Příbrami panovaly, bylo obtížné hru kontrolovat. Vítr si z míčem dělal co chtěl, proto řada přihrávek končila v zámezí, přesto domácí dvakrát zahrozili, jenže M. Petřík byl vždy na místě. Blížil se konec poločasu, dělovka J. Poučka asi z 25. metrů ještě šla jen těsně vedle pravé tyče. Po chvíli ho napodobil M. Lomoz přízemní střelou asi z dvaceti metrů a prudký míč zaplul do sítě tentokrát u levé tyče. Rozhodčí nenechal ani hru rezehrát a ukončil poločas.

Tato branka se ukázala jako důležitá pro další vývoj zápasu. Domácí ač vystřídali pět hráčů totiž ve druhém poločasu jakoby rezignovali, byli pasivní, prakticky se nezmohli na plynulou akci. Hrozili jen ze standardních situací, a to zásluhou větru, který měnil směr, takže bylo těžké ho kontrolovat. Naopak my jsme nikam nepospíchali, čekali jsme na chyby domácí obrany. Nejméně dvakrát jsme přitom byli blízko zvýšení náskoku, jenže nejprve střela P. Foltýna orazítkovala břevno a potom střídající F. Sklenář po rohu trefil jen gólmana, míč pohotově chtěl ještě patičkou vrátit do branky, znovu ale trefil jen ležícího, teprve osmnáctiletého T. Javorského.

Branky: 10. Slezák, 13. Foltýn, 45. Lomoz

Sestava: Petřík - Sekýt, Ducho, Chlumecký, Vlasák - Lomoz, Fiala, Foltýn, L. Vostrý - Pouček (58. F- Sklenář), Slezák

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904