30.10.2018 08:12

TJ Krásná Hora - SK Nový Knín B 7:0 (2:0)

Pouze v jedenácti a navíc s několika nezkušenými a jedním zraněným hráčem odjela Benfika na hřiště do obce nedaleko Vltavy. To proto, že dva naši borci se zdrželi u bouračky a další se na poslední chvíli omluvili. Zejména v prvním poločase jsme odehráli smolnou partii, hra byla více než vyrovnaná, měli jsme míč víc na svých kopačkách než domácí hráči, neproměnili jsme ale tři jasné gólové šance, zatímco domácí vedli díky dvěma doslova slepeným brankám. V druhém poločase se už projevila větší zkušenost Krásnohorců prezentující se hodně jednoduchým fotbalem podle hesla všechny nákopy na Turka, který nás podle zápisu potrestal pěti góly.

Od úvodu utkání byl patrný velký rozdíl v pojetí fotbalu mezi oběma mužstvy. Na rozdíl od Krásné Hory jsme hráli kombinačně, do stran, často jsme se dostávali do přečíslení, jenže nás srážela nepřesnost v koncovce. Na hlavě měl gól zejména teprve patnáctiletý J. Kudrna, jenže míč šel těsně mimo konstrukci, potom tvrdou střelu D. Pazdery zleva vyrazil na roh domácí brankář a do třetice na kopačce měl gól i F. Kukla, který se ocitl sám před brankou, jenže jeho ne příliš prudkou střelu na přední tyč opět zneškodnil L. Krtek.

Jenže to už jsme prohrávali 0:2. A je třeba dodat, že dost kuriózně. První gól padl asi v 25. minutě, když sudí neodpískal faul na F. Kuklu, ten to okomenotval slovy: To si děláš kozy, za což dostal žloutou kartu. Rozhodčí navíc nařídil ještě z domácí poloviny nepřímý volný kop. Míč zahraný kapitánem M. Hubičkou proletěl celé hřiště až do brány, podle svědectví našich hráčů bez toho, že by se ho někdo dotknul. Sudí gól uznal a do zápisu uvedl jako střelce právě M. Turka, který ale v dráze střely rozhodně nestál. Druhou branku jsme si dali skoro sami, když našemu gólmanovi mokrý míč vypadl z ruky a domácí kanonýr opět skóroval.

Do druhého poločasu jsme udělali změny v sestavě, které se ukázaly jako chybné. P. Pytka se vytáhl do útoku, tím naše obrana ztratila na síle, nakopávané míče ji přelétávaly, takže domácí hráči měli více prostoru pro zakončení, čehož využili a dorazili nás dalšími pěti brankami. My jsme v útoku toho už moc nepředvedli, domácí branku jsme takřka neohrozili, takže nakonec jsme si odvezli pěkný výprask. A to i přes obětavý výkon všech hráčů, zejména B. Rákosníka, který hrál celý zápas se sebezapřením se zraněním třísla. V perfektním světle se pak předvedl i další patnáctiletý Vojta Kučík, který ukázal, že se i on může stát v budoucnu platným hráčem.  

Sestava: Reisser - Vostrý K., Pytka, Kučík V., Kočí - Kukla T., Kuchař, Rákosník, Patera - Kudrna, Kukla F

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904