24.10.2015 20:50

TJ Mokrovraty -SK Nový Knín B 2:6 (0:4)

Na snad nejhorším hřišti soutěže, a to TJ Mokrovrat, odehrála naše Benfika až na výjimky bezproblémový zápas. Domácí tým žil v naději jen první dvacetiminutovku, kdy jsme na neuvěřitelně hrbolatém terénu připomínajícímu stadiony, na kterých hráli snad naši prapředci, několikrát jeho hráče pustili do zakončení. Jenže pak jsme v rychlém sledu dali čtyři góly a bylo hotovo. Druhý poločas tak už byl vlastně o ničem a konečné skóre se zastavilo na poměru 2:6 v náš prospěch.

Naše kombinační hra byla v kontrastu hře domácích, kteří vyznávají spíš hru na náhodu, na dlouhé nákopy, což plně odpovídá jejich postavení v tabulce. Jenže na zméněm terénu přeci jenom chvíli trvalo, než jsme si zvykli hlavně na nevyzpytatelný odskok míče. Paradoxně se tak Mokrovraty dostaly asi v 20. minutě do první šance, jenže F. Hausner jí pohrdl a míč odevzdal do nářuče T, Reissera. Pak se ale naplno rezehrála naše záloha, která zásobovala útočníky skvělými míči. Navíc oba forvardi si dokázali vyhovět a po jejich vzájemné spolupráci v koncovce padly také všechny čtyři góly prvního poločasu. Tři dal J. Pouček a jeden F. Sklenář.

Ani ve druhém poločasu se obraz hry příliš nezměnil. Domácí sice vysunuli do útoku M. Prokopa, jenže dlouho to nemělo žádný konkrétní výsledek i proto, že byl víc v ofsajdu než by hrál. Také proto J. Stočes zvyšoval po uplynutí asi dvou třetin zápasu už na 0:5, teprve pak se domácí hráči dostali dvakrát do gólového zakončení. Je třeba dodat, že to nebylo ani tak díky jejich umění, ale z velké části zásluhou našeho uspokojení z vysokého vedení, když někteří hráči ubrali na pozornosti hlavně při obranné hře. Choutky na případnou další redukci skóre ze strany domácích jim sebral v závěru šestým gólem F. Sklenář a tak zápas skončil naší jednoznačnou výhrou.

Branky: 25., 32. 44. Pouček, 34., 88. F. Sklenář, 63. Stočes

Sestava: Reisser - Vostrý, Jasz, Pazderka (71. Pejla), Stočes - Kukla, Rákosník, Rada, Vlk (68. Zorek) - Pouček (58. Sládek), F. Sklenář

 

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904