29.09.2015 08:12

TJ Vltavan Borotice - SK Nový Knín B 4:3 (2:2)

Až páté kolo přineslo prohru naší Benfiky. V souboji o první místo padla v Boroticích, když selhala několikrát především v koncovce. A protože ani v obraně nebyla bezchybná, odnesla si porážku 3:4. 

Knínští hráči si během rozcvičování všimli, že Borotice přišly s nečekanou taktikou již před začátkem zápasu, a to se zajímavou úpravou terénu. Své hřiště se nejspíše rozhodly nezalévat snad od skončeného ročníku v červnu 2015. Hřiště bylo tak tvrdé, že i kapitán ševců Karel Vostrý si musel dojet do nedalekého domova v Drhovech pro "lisovky", neboť v kolíkách se to prostě hrát nedalo. Při prvním rozběhu se mu přášilo od podrážek, podle jeho slov hraje v kolíkách snad všude - kromě Mokrovrat, ale i tady to prostě nešlo...

Od prvního hvizdu bylo jasné, že jsme více fotbalovějším týmem a získali jsme mírnou územní převahu. V 10. minutě se v obrovské šanci ocitl Petr Vlk, kterému předložil z levé strany míč Pavel Drechsler. Jenže Petr ze vzdálenosti malého vápna odkrytou svatyni domácích přestřelil, kupodivu.. (o poločase se prý v kabině vymlouval na sluneční svit mířící přesně v okamžiku střely do jeho očí, nicméně mu to nikdo nevěřil, protože bylo celé odpoledne pod mrakem). Domácí borci hrozili především z brejků, hráli převážně dlouhé balony na své útočníky, našim obráncům motal nohy především Ben Havelka, tahoun Borotických. Prozatím se ho však dařilo novoknínským bekům držet dále od naší branky, i za cenu nedovolených zákroků. V 18. minutě jsme zahrávali trestný kop, parketa Kamila Rady, a nikoho nepřekvapilo, že následná exekuce byla velmi povedená. Brankář neměl šanci - 0:1 pro Ševce.. Nicméně naše radost netrvala dlouho. Následoval faul před naší šestnáctkou, k exekuci se postavil domácí Jirka Zbíral, z trestného kopu trefil pouze tyč, ale odražený míč si našel cestičku k Benovi Havelkovi a pro tohoto zkušeného matadora nebyl problém uklidit míč do naší branky za mohutného aplausů domácích fanoušků. Nutno podotknout, že za pohledů všech našich borců na hřišti s nezájmem Benovi zabránit - 1:1. Po vyrovnávací brance se hra přelévala nahoru dolů. Asi ve 40. minutě se domácí opět řítili na naší bránu. Zastavit útok se nám povedlo za cenu faulu a k exekuci se postavil opět J. Zbíral. Zvolil střelu na přední tyč, míč mířil na našeho brankáře L. Slámu, ale k velkému údivu všech na hřišti i okolo něho v hledišti skončil míč v naší brance - 2:1 pro domácí. Lacino obdržený gól nás nesrazil a okamžitě jsme se snažili o vyrovnání. To se povedlo ani ne za 5 minut, kdy u rohového praporku vymotal domácí obránce Štěpán Hrubý a naservíroval míč Kamilovi Radovi a ten se opět nemýlil a poslal míč nekompromisně k tyči - 2:2, tak skončil vzápětí také první poločas.
Začátek druhého poločasu ovlivnila naše chyba v rozehrávce, následný protiútok domácích, kteří přečíslení dokázali využít a vstřelit gól v 50. minutě zápasu na 3:2. Opět jsem se snažili skóre srovnat, příležitostí jsme k tomu měli dost, trefili jsme tyčku, ale ani jedna střela se bohužel neujala. Největší šanci na srovnání výsledku měl F. CR7 Kukla, který tváří v tvář domácímu gólmanovi volil místo umístěné střely, po zemi k tyči, ránu někam do horních pater sítě za brankou. Spravedlivý trest za neproměňování šancí na nás seslal další z útočníků v 60. minutě, který opět proměnil brejk. 4:2 pro domácí. Snažili jsme se o vyrovnání, na zadní vrátka ovšem již myslelo jen pár našich borců (převážně z obrany), z čehož hrozily brejky domácích a každý zaváněl dalším gólem v naší síti. Možností snížit jsme měli několik, např. Saša Jasz hlavou neusměrnil míč z rohového kopu a Bob Rákosník netrefil ve slibné pozici domácí branku. Domácí si svůj prach již vystříleli a tak malou jiskřičku naděje vykřesal Pavel Drechsler, který v 84. minutě protlačil míč do domácí brány - 4:3. To bylo z naší strany bohužel vše, takže jsme si připsali první ztrátu kytičky v podzimní části a i když jsme nebyli horším týmem, zaslouženě jsme prohráli, neboť jsme nabídnutými šancemi pohrdli a borotičtí hráči s nimi naložili lépe než my.

Branky: 18..44. Rada, 84 Drechsler

Sestava: Sláma - Vostrý, Jasz, Pazderka, Pejla (55. Zorek) - Kukla, Rada, Rákosník, Vlk - Hrubý, Drechsler

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904