11.04.2016 14:25

Union Cerhovice - SK Nový Knín 3:1 (1:0)

Devítizápasová serie našeho mužstva bez porážky dnes skončila v Cerhovicích. V prvním poločase jsme sice byli lepším mužstvem, jenže v poslední minutě jsme si nechali dát po rohu gól daleko nejlepším hráčem domácích Perglem. Branka do šatny domácí mužstvo doslova nakopla a v druhém dějství už bylo lepším týmem, když dvěma dalšími góly stejný hráč završil hatrick. Za náš tým jen snižoval z penalty J. Pouček.

Utkání jsme začali lépe než soupeř, dobře jsme kombinovali a výsledkem byla tvrdá střela J. Poučka asi z 20. metrů, kterou domácí gólman s námahou vyrazil na roh. Union, z kterého vyzařoval respekt k našemu mužstvu, se nemohl po dlouhé minuty dostat do hry, byl pod tlakem a jeho hráči dělali i chyby. Po jedné z nich zahrozil opět J. Pouček, unikl po pravé straně, jenže jeho tentokrát přízemní střelu vynikající L. Altaman znovu zpacifikoval. Asi v 18. minutě však už byl překonán. K zahrávání trestného kopu těsně před vápnem se postavil P. Foltýn, míč zatočil přes zeď, jenže ten místo z vnitřní strany líznul pravou tyčku z vnějšku a skončil v autu. To domácí vyburcovalo. Takřka vzápětí zahrávali trestný kop, míč směřoval, jak se později ukázalo, na hlavního představitele dramatu - T. Pergla, jeho hlavičku jsme naštěstí odvrátili z brankové čáry.

Hra pak ztratila na tempu, obě mužstva měla problém s přesnou přihrávkou, tento nezáživný úsek poločasu přerušila až naše akce asi ve 37. minutě, míč se dostal ke zcela volnému L. Vostrému, který ho poslal levačkou z voleje na hranici malého vápna, kde našel osamoceného T. Slezáka, jenže tomu se míč jen svezl po kštici a skončil v zámezí. Nedáš, dostaneš se naplnilo asi po pěti minutách. První roh jsme ještě přežili, když T. Pergl opět hlavičkoval, jeho střelu ještě dorážel jeho spoluhráč, který naštěstí asi z metru trefil jen tyč. Asi po třech minutách, kdy se na hodinách rozsvítila 45. minuta, domácí zahrávali další roh a T. Pergl se tentokrát bez problému už gólově prosadil, jak jinak než hlavou.

Gól do šatny domácím neuvěřitelně pomohl, do druhého poločasu nastoupili sebevědomě, najednou jich bylo plné hřiště a my jsme nestíhali. Výsledkem jejich aktivity byla druhá branka z hlavy T. Pergla, který v 53. minutě zužitkoval skvělý centr zprava po pěkné kombinaci několika spoluhráčů. Dostat do hry nás mohl J. Pouček, kterého vysunul střídající F. Kukla, jenž nahradil zraněného P. Fialu, jenže náš nejlepší střelec v pozici tváří v tvář domácímu gólmanovi opět selhal. A tak jsme vypili kalich hořkosti až do dna, domácí útočník si v 65. minutě zasekl míč do protipohybu J. Sekýta, přepadl přes jeho nohy a sudí nezaváhal - ukázal na penaltový bod. K zahrávání se postavil znovu T. Pergl a suverénně proměnil. V té době jsme byli zralí na ručník, jenže v závěru jsme se přeci jenom zvedli. Druhý klíčový hráč domácích, gólman, znovu asi v 75. minutě vychytal P. Foltýna, kapituloval až po pokutovém kopu J. Poučka nařízeném přesným rozhodčím za faul na J. Sekýta. 

Jakoby toho nebylo dost, T. Pergl se nám pomstil ještě těsně před koncem. Do něho nezbývalo ani pět minut, když J. Ducho napřahoval na odkop dlouhého míče. Domácí útočník ho ale předskočil, míč hlavou posunul před sebe, jenže Honza už nic s pohybem dělat nemohl, soupeře trefil a protože byl posledním hráčem, uviděl v souladu s pravidly červený kartonek. Prohráli jsme tak zápas, který sice dobře začal, o to hůř ale skončil.  

Branka:81. Pouček

Sestava: Petřík - Chlumecký, Ducho, Lomoz, Vlasák - Sekýt, Foltýn, Fiala (54. Kukla), Vostrý - Pouček, Slezák

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904