09.07.2015 19:16

Začínáme s Březnicí

Jak jsme avizovali, tento čtvrtek se v Národním domě na pražských Vinohradech uskutečnil losovací aktiv Středočeského krajského fotbalového svazu (SKFS), kterým vlastně začala nová sezóna. Jak jsme rovněž už předeslali, v naší skupině došlo snad k největším změnám v obsazení jednotlivými týmy. Vyměnila se jich přesná polovina.

Vypadla z ní mužstva, která buď postoupila výš, letos to byly rekordní tři manačafty, anebo která sestoupila. Do soutěže se navíc nepřihlásily Jince a překvapivě, zřejmě na vlastní žádost, se tým Zdic po roce působení u nás vrátil do skupiny A. Nově postoupily nejenom první, ale také dva týmy z dalších míst přeborů okresů Příbram a Beroun (Sedlčany B, Sp. Příbram B, Komárov a Žebrák), ale také, což je další překvapení, druhé mužstvo z okresu Praha-západ, tedy Dobříče. Z 1.A třídy k nám sestoupil jen Union Cerhovice. Přeřazeno k nám bylo navíc družstvo Sedlce-Prčic. 

SKFS nám přidělil číslo 6, i když jsme jako každý rok žádali o 7. Znamená to, že první zápas odehrajeme doma v sobotu 22.8. od 16,30 hodin s SK Březnice. Týden na to pojedeme v neděli právě do Prčic, ve třetím kole pak doma hostíme zřejmě favorita soutěže Union Cerhovice. Podzim potom zakončíme dvěma zápasy doma (s Hořovickem B a Petrovicemi) a na úplný konec pojedeme v polovině listopadu na Spartak Příbram B.

Pro příští ročník je připraveno několik novinek. O přechodu na elektronické registrace, zápisy i přestupy jsme již informovali. Další změnou jsou nové začátky utkání. Do 1.9. se bude hrát úředně od 16,30, pak dvakrát od 16,00 hod. atd. Na závěr října se tři utkání odehrají od 14,30 a v listopadu pak dvě od 14,00. Samozřejmě pokud mužstva nemají jiný začátek než úřední, v našem případě je to jen FK Komárov, který má začátky v sobotu od 10,15 hod. Polovina týmů bude hrát v neděli, polovina v sobotu. 

Další novinkou v soutěžích dospělých SKFS je to, že se v případě nerozhodného výsledku budou kopat pokutové kopy. Lepší tým získá dva body, horší jen jeden. Mění se i disciplinární řád. V případě udělení červené karty za dvě žluté, bude na hráči, zda trest v podobě zastavení činnosti na jeden zápas vykoná nebo se tzv. vykoupí. O výši tohoto finančního trestu účastníci aktivu informovni nebyli, jakmile ho zjistíme, budeme o něm informovat.

Kompletní los rubrice Áčko 2015/16.

—————

Zpět


Kontakt

SK Nový Knín z.s.

Tyršova ulice 236
Nový Knín
262 03
IČO 42729556


Sekretář:
603 801 904